Grijzer dan grijs

Het was een glibberige boel op de dijk vanmorgen, heel vochtig en een temperatuur van rond het vriespunt zorgde voor ijzige stenen en ook het asfalt was glad. Na de poep draaiden we om, daar was niet aan te beginnen.

Samen met Ina deden we rond de middag een rondje, toen was het nergens glad meer.

Ina en ik keken vanmiddag eens in een grijs Zierikzee bij de schoenen en deden een rondje door de Hema. 

'Ik denk dat ik toch die pakken nog eens van zolder haal' zei Joop een paar dagen geleden. We hebben ze steeds nog bewaard, ik durf die zakken niet eens meer open te doen en heb ze daar met het afbreken van de kast een tijdje geleden zo neergelegd.

Pakken van honderd jaar geleden toen hij ongeveer tien kilo meer woog, grijzer dan grijs met herinneringen aan een niet al te leuke tijd. Ik moet er niet aan denken dat hij die ooit nog gaat dragen.

Voorzichtig zei ik dat het uitverkoop is nu, misschien eens kijken voor een colbertje, dat kan ook leuk op een spijkerbroek en Ina en ik keken eerst eens of er misschien iets tussen zat en we dachten dat dat wel het geval was, zodoende...

Hopelijk kunnen de pakken nu voorgoed weg. Misschien iets voor een toneelvereniging? Ik noem maar iets....

Ria Vrijdag 25 Januari 2019 at 6:37 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

vijf reacties

Sjoerd

Ontspullen moet kunnen… Er is altijd nog de mogelijkheid van het Leger des Heils.

Sjoerd, (URL) - 25-01-’19 21:04
Jan K. alias Afanja

Hier was het de hele dag nog winters, het heeft een groot deel van de dag zelfs nog licht gesneeuwd. Aan het eind van de middag werd het spekglad op de weg met tientallen ongelukken als gevolg.
Pakken heb ik nog nooit gedragen, dus die hoef ik ook niet op te ruimen … ;-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 25-01-’19 22:16
John

Ik deed gisteravond weer eens een goed rondje met Bentley. Al is die pekel niets voor z’n poten.

John, (URL) - 26-01-’19 08:43
hanscke

Onze overbuurjongen zei het al, morgenvroeg is sneeuw allemaal weg buurvrouw Hanny. Omdat ik wat bedenkelijk keek, kwam hij vanmorgen toch nog om de jongens uit te laten, want dat durf ik absoluut niet als er sneeuw ligt en het glad is. Wat kun je toch blij zijn met een overbuurjongen van ongeveer 20 jaar oud.
Pakken heeft Gosse nooit gedragen. Zo af en toe een colbertje, omdat ik dat mooi vond staan. Laatst heb ik er een paar weggedaan omdat ze zwaar verouderd waren. Misschien dom, want we gaan steeds van hele krappe colbertjes naar ruimvallende colberts en vice versa. Kwestie van wachten wat nu de mode weer is.

hanscke, (URL) - 26-01-’19 17:32
Renesmurf

Als je iets tegen die hebt moet je gewoon zorgen dat ze wegkomen. Als hij dan nieuw moet kan je altijd nog halen. En hier was het ook een glibberige zooi vandaag.

Renesmurf, (URL) - 26-01-’19 20:35
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.