Mini reunie

Vorige week kreeg ik plots een mailtje van een oud klasgenoot. Een paar jaar geleden heb ik eens een oproep geplaatst voor een op komst zijnde reunie en dat had hij nu pas onder ogen gekregen. Naar die reunie ben ik nooit geweest omdat later bleek, tenminste dat dacht ik, dat de reunie voor een andere klas was dat is nooit duidelijk geweest. Hij was zeker gekomen zei hij. Jammer dat dat toen allemaal mis is gelopen want het bleek achteraf erg leuk te zijn geweest.

We mailden een paar keer over en weer en vertelden wat we zoal deden en gedaan hebben in ons leven en zoals bij de meeste gewone mensen van onze leeftijd gaat het om werk, kinderen, wat je zoal doet in de overgebleven tijd en of je daarnaast niet al teveel tegenslagen en ellende hebt gehad. 

Wat me opviel  is dat het gelijk zo vertrouwd is, we stuurden foto's en natuurlijk zie je die 55 jaar er bijna niet aan af. Als ik aan hem denk zie hem als vroeger met zijn vinger in de lucht want Jef wist veel, bijna alles. Hij zat achter me in de klas en als er iets gevraagd werd hoefde ik maar om te kijken en daar zat hij dan weer met die arm omhoog.

Ik vond hem aardig, leuk, grappig ook.

Hij herinnerde zich mij als een bescheiden meisje en vond mij ook aardig ook al had ik toen al verkering met Joop.

En zo zocht hij nog eens in zijn doosje en keek ik nog eens mijn albums na, de leuke kampeerweken in Wouw vooral. De klassen waren groot toendertijd. We begonnen en eindigden met drie klassen volgens mij en hij voegde zich daar in de winter van 1963 tussen. 

We zaten de laatste drie jaar bij elkaar in de klas, want ook hij bleef in de derde zitten.

Wij hadden zodoende dank zij de grote, onze eigen mini reunie.

Mocht je Jef ook gekend hebben in zijn Zierikzeese tijd en eens contact met hem willen, geef mij dan maar een seintje. Misschien komt het nog eens van een reunie ik zou het best leuk vinden en Jef volgens mij ook.

UPDATE!

Jammer. Nog geen enkele reactie. 

Dat zal het mooie weer van vandaag wel zijn, mensen doen iets anders dan logjes lezen, heel verstandig!

Daarom laat ik het gewoon nog een dagje staan want zulke logjes vind ik zelf altijd het leukst, onverwachte mailtjes, berichtjes uit wat voor hoek dan ook en zeker een klasgenoot van vroeger, daar ben ik dan blij mee.

Want kijk mij daar zitten, verlegen, onzeker, ik kon niks, dik gedrocht, pielhaar, altijd op die rotfiets, naar die rotschool, zo leuk vond ik het allemaal niet.

En dan Jef, joviaal, aanwezig, alleswetend, had overal plezier in. Tenminste zo leek het, daar kon ik best jaloers op zijn.

Met vriendinnen had ik wel lol, tekenen deed ik toen ook al, de leraar voor gek zetten in een tekening en  dan de tekening de klas doorsturen. Dat dan weer wel.

'Wat ben jij van ingetogen veel meer open geworden'  zegt Jef in een van de mails.

'Wat veel en vooral mooie foto’s. Wat een creativiteit zit er in je'! 

Dat vind ik dan zo fijn dat iemand dat ziet en zegt, want ik ben natuurlijk best heel veranderd en dat komt dan toch ook vooral door dat wereldwijde web (en Joop natuurlijk die niets raar vindt en me vooral altijd en overal in stimuleert).

 

Ria Zaterdag 06 April 2019 at 3:53 pm | | Standaard

zeven reacties

Jan K. alias Afanja

Mijn ervaring is dat een georganiseerde reünie nogal eens tegenvalt. Een toevallige ontmoeting die als reünie gezien kan worden is vaak veel leuker en gezelliger.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 07-04-’19 19:56
ria

Ik denk dat je het gewoon niet te ingewikkeld moet maken.
Kenbaar maken bij zoveel mogelijk een datum prikken, een weitje zoeken en iedereen brengt een stoeltje en wat te eten en te drinken mee en als ze ergens willen blijven slapen moeten ze dat zelf maar regelen. Misschien toch eens proberen…

ria, (URL) - 07-04-’19 22:04
Ada van Tiggelhoven

Ada stuurde dit via messenger

Leuk om te lezen. Jef was n ijverige jongen. Wat is er eigenlijk van hem geworden? Een zus van hem is met een schouwse jongen getrouwd. Leuk hoor een reünie, maar wel veel werk. Je zou alleen de examens kunnen doen. Groetjes!

Ada van Tiggelhoven, - 07-04-’19 22:10
Thérèse

IK hoop voor je dat het doorgaat, Ria.

Thérèse, (URL) - 07-04-’19 23:07
Jef Heijens

Ria, de update noopt tot reactie. Je doet jezelf veel te kort en je geeft mij Jef te veel credit: alleswetend !! Inderdaad ik had overal plezier in op de MULO maar dat kwam omdat ik van een strenge katholieke jongens ULO in Roosendaal naar een veel vrijere MULO in Zierikzee ging. Overigens, wie heeft er een klassenfoto van 1963? Groetjes, ook voor Ada.

Jef Heijens, - 07-04-’19 23:15
Renesmurf

Ja, mooi laten staan, soms verdient een logje meerdere dagen! En leuk dat zo leuk contact hebt.

Renesmurf, (URL) - 07-04-’19 23:32
John

Leuk! Zo zie je maar dat gevoel niet veel veranderd na zoveel jaar. Ik ben vandaag pas weer begonnen de draad van het loggen op te pakken en zag geen update van vandaag staan in mijn feedreader bij jou. Gister had ik alles nog geleegd. Geen onwil dus :)

John, (URL) - 08-04-’19 15:35
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.