Lopen en verzopen

Voor mijn gevoel heel wat afgewandeld vandaag, maar dat valt op de teller reuze mee, of tegen, het is maar hoe je het bekijkt. Dat komt ook omdat we het vanmorgen nogal frisjes vonden en de korte route namen.

Vanmiddag samen met Heleen een rondje, zij maakte de foto, kijk Didi eens hollen met de pootjes van de grond om bij haar te komen. Het was heerlijk om te wandelen.

Ik dacht eerst een poes maar toch later bleek het een reiger ik denk een jong, hij zit er een beetje verzopen bij.

Vanavond heb ik mijn rondje voor het Rode Kruis afgemaakt we hadden extra vroeg gegeten en zodoende waren heel veel mensen thuis, want ja daar doe je het dan toch voor en omdat het zo goed ging gelijk alles maar gedaan.

Het was best frisjes, twee uur onderweg en weer gezien waar sommige mensen wonen die je dan enkel van gezicht kent. Ook al kennis gemaakt met de nieuwe buurman in ons rijtje zodoende. Aardige man. Hij gaf ook wat.

Ook de enige poortwachters van Zonnemaire eens op de foto gezet onderweg, ze staken mooi af tegen de blauwe lucht. Je kunt bijna niet meer zien dat het leeuwen zijn,zo verweerd zijn ze.

Of weet iemand nog meer poortwachters in ons dorp. Mooi of lelijk dat maakt niet uit, Jeanne wil ze graag hebben voor haar verzameling.

Ze komen eraan Jeanne.

Ria Woensdag 10 April 2019 at 9:11 pm | | Standaard

vijf reacties

Heleen

Het lijkt wel of die reiger op een nest zit of zo. Morgen eens kijken of hij er nog steeds zit. Het was best warm op de terugweg en de wind was gedraaid naar noord, dus had ik hem niet tegen.

Heleen, - 10-04-’19 22:43
Renesmurf

Die poortwachter mag wel eens opgeknapt, voor het te laat is.

Renesmurf, (URL) - 10-04-’19 22:51
John

Prachtig zo’n verweerde leeuw. Ik liep gister twee rondjes. Een grote en een kleine. De wind was inderdaad behoorlijk fris en dat is het vandaag weer.

John, (URL) - 11-04-’19 06:23
Sjoerd

Het geeft wel aan dat die poortwachters al heel wat hebben meegemaakt…

Sjoerd, (URL) - 11-04-’19 08:45
Jan K. alias Afanja

Goed dat je erbij vertelt dat het ooit leeuwen waren. Ik houd wel van dat verweerde en dat verval.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 11-04-’19 14:37
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.