Gewoon groen

Elk voorjaar verwonder ik me weer over al die soorten 'groen'. 

's Zomers zie je die verscheidenheid niet zo, maar in het voorjaar gaat het van lichtgeel naar oker via alle groenen naar zelfs rood en ook bruinen, alle tinten. Prachtig!

Wij hadden vandaag gewoon de hele dag zon met een frisse wind erbij, gewoon lekker voorjaar en mijn hondenuitlaatwandelgenoot van vanmorgen had gewoon al zijn korte broek aan. Wij Zeeuwen zijn doorbijters gewoon!

En wie weet wat dit is mag het zeggen, een heel veld op de dijk, ik kom er niet op. (die plantenapp ken ik wel maar ik vind dit veel leuker).

Ria Donderdag 11 April 2019 at 6:37 pm | | Standaard

vier reacties

Sjoerd

Geen flauw idee wat dat kan zijn…

Sjoerd, (URL) - 11-04-’19 21:54
Jan K. alias Afanja

Al die tinten groen in het voorjaar vind ik ook elke keer weer mooi. Het is ook wonderlijk hoe snel het frisse groen weer overgaat in wat we dan maar ‘gewoon groen’ noemen.
Ik ben niet zo’n plantkundige, dus aan mij heb je ook niks.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 11-04-’19 22:30
Renesmurf

In het voorjaar komt alles langzaam op gang, de grote bomen wachten er nog even mee, en als die eenmaal beginnen is het zomer ook. Zover is het nu dus nog niet, toch elk jaar weer genieten, ondanks dat we niet echt winter hebben gehad.

Renesmurf, (URL) - 11-04-’19 22:43
John

Ik heb de korte al een paar keer aangehad, maar gister toch niet. Het moet minimaal 15 graden zijn trek ik ‘m aan. Soms vind ik al dat groen overweldigend.

John, (URL) - 12-04-’19 08:36
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.