Met mate

De schoonmaakwoede neemt al af hoor. Het is ook niet echt schoonmaakwoede zoals ze dat vroeger deden, dan werd het hele huis binnensebuiten gekeerd na het stookseizoen. Gordijnen gewassen kleden en bedden geklopt, spinneraggen weggeveegd, gewit waar nodig. Al het kolenkachelstof opgeruimd en daarna ging hij niet meer aan. 

Ik heb alleen nog gedweild vanmorgen, dat doe ik ook niet zo vaak. Na dagen regen soms de gang even. Ik ben nog steeds erg blij met onze vloer. Nog nooit had ik zo'n fijne vloer.

Het is nu wel zo dat ik weer een beetje dat gevoel heb, even dit doen of even dat, de zin is er weer (tot nu toe).

Vanmiddag even naar Zierikzee, het was druk in 'de stad'. Even in de Hema voor beleg en een paar shirtjes en daarna een lekker ijsje. Ik had ruim twee euro en vroeg wat tegenwoordig een bolletje kostte, vorig jaar nog ééntien stond me bij dus ik hoopte dat ik genoeg had voor twee, maar het antwoord was luid en duidelijk, éénvijftig mevrouw!

Eén bolletje is ook genoeg voor oude dames anders worden ze maar dik.

Ria Woensdag 17 April 2019 at 6:11 pm | | Standaard

vijf reacties

Irene

Welja, het gaat toch om het feestelijke ijsgevoel en dan draagt zo’n tweede bolletje toch niks bij ;-)

Irene, (URL) - 17-04-’19 21:28
Jan K. alias Afanja

Zo’n ijsje lijkt me een fijne afronding van je tijdelijke schoonmaakwoede.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 17-04-’19 21:36
Renesmurf

Ja, het zonnetje doet lekker zijn best, de wind is nog wat te hard, maar dit weekeinde gaat het waarschijnlijk wel goedkomen, we zullen zien.

Renesmurf, (URL) - 17-04-’19 22:56
John

Alles wordt duurder. Ook ijs. Die schoonmaakwoede van vroeger is ook niet echt meer nodig nu we geen kolen meer stoken in huis.

John, (URL) - 18-04-’19 08:27
Sjoerd

Waarom dat ijs zo duur moet zijn vraag ik me af… Het zal wel zo moeten.

Sjoerd, (URL) - 18-04-’19 09:31
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.