Kout

Gisteren riep ik nog stoer dat ik klaar was met mijn winterjas en ging de deur uit in bodywarmer, wel goed aangekleed daaronder natuurlijk, maar toch... vandaag maar weer de jas mèt mouwen.

Nog steeds behoorlijk verkouden al is het wel niet meer zo erg dan vorige week, het is nog steeds niet over.

Gebreid.

Het fluitenkruid is op zijn mooist met een beetje zon erbij en wat leuke wolkjes en die hadden we vandaag, maar door de kou gaan ook de bloemetjes niet goed open.

Te koud.

Al was het maar een graad of vijf (ik wil niet zeuren hoor) maar dat zou toch wel veel aangenamer zijn.

Ik was ook nog even in de winkel op Scharendijke en keek nog eens bij de ijsbergsla. Daar hangt dan zo'n bord boven met de prijs en land van herkomst, Nederland staat daar en dan kijk ik op het cellofaantje van de sla, lvh (land van herkomst) Spanje. Ze doen ook maar wat, het slaat allemaal nergens op en de klant ziet wat hij wil zien, of pakt gewoon maar blindelings. 

De wereld is gek aan het worden. Meisjes worden zomaar vermoord, ooievaars doodgeschoten en wat er nog meer allemaal voor vreselijks aan de hand is...

Ria Maandag 06 Mei 2019 at 5:59 pm | | Standaard

zes reacties

 Heleen

Je hebt zeker speciaal voor Freek en mij “kout” geschreven, maar wij zien dat wel hoor. Ik vond het niet koud vandaag, zeker niet toen ik uit de wind en in het zonnetje liep. Heerlijk. Voor morgen geven ze weer regen af, dat is minder natuurlijk. We zien wel.

Heleen , - 06-05-’19 21:47
ria

@Heleen, ik deed het per ongeluk en liet het staan omdat kouten ook kletsen betekent, dat weet ik omdat ik het even opzocht. Bloggen is ook erg leerzaam hoor :-D

https://synoniemen.net/index.php?zoekterm=kout

ria, (URL) - 06-05-’19 22:28
Sjoerd

Ik krijg het al kout bij de naam, ijsbergsla…

Sjoerd, (URL) - 06-05-’19 22:29
Renesmurf

Ja, het is te koud voor de tijd van het jaar, jammer hoor, en het is ook nog eens nattig, daar kan ik weinig mee.

Renesmurf, (URL) - 06-05-’19 23:12
John

Toen ik vanmorgen wakker werd was het in huis het kouds van de gehele afgelopen winter.

John, (URL) - 07-05-’19 08:09
Jan K. alias Afanja

Vorig jaar hadden we oppasdienst in deze week. Toen was het dagelijks zo warm dat ik blij was met wat schaduw. Kortom; wat het toen te warm was, is het nu te koud.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 07-05-’19 15:42
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.