Er is hoop

Sinds een paar maanden staat er bij de Dijkhuisjes een zwaluwennestkast. Ik had zoiets nog nooit gezien, eerst dachten we aan een lantaarn ofzo, toen ze er nog mee bezig waren, maar nee het is voor de zwaluwen.

Er zijn er ook al een paar afgevallen en zwaluwen heb ik er nog niet bij gezien, maar dat zal zeker zijn tijd nodig hebben, wie weet zien ze er volgend jaar iets in.

Ik reed weer eens met een omweggetje naar huis toen ik bij de vleesboerderij was geweest, dat blijf ik toch maar houden ook al wonen we nu op Zonnemaire, gelukkig gaan die omweggetjes niet over Scharendijke.

Kijk dit is leuk om te doen als je een boom zat bent of hij is dood, dan zaag je hem fijn hoog af en maakt er iets leuks van, in dit geval paddenstoelen. De linkse boom heeft het overleefd.

Ik deed weer eens iets huishoudelijks anders vervuilen we, de vloer is weer schoon. Joop wandelde eens een stukje en dat ging niet slecht, kortom er is hoop.

Breiwerk vordert ook.. en.... het was iets warmer.

Ria Dinsdag 07 Mei 2019 at 7:17 pm | | Standaard

drie reacties

Sjoerd

Laat het vooral iets warmer worden. Voor iedere boom die dood of weg moet plaats je eerst een nieuwe, toch…

Sjoerd, (URL) - 07-05-’19 21:54
John

Leuk idee met die bomen inderdaad. Gelijk een stuk vrolijker. Je, vervuilen is geen goed idee. Fijn dat het lopen weer wat beter ging.

John, (URL) - 08-05-’19 08:16
Jan K. alias Afanja

Zou leuk zijn om daar volgend jaar het vrolijke gekwetter van zwaluwen te kunnen horen. Maar als het hier zo koud blijft, denk ik niet dat ze ooit nog terugkeren naar ons land … ;-(

Jan K. alias Afanja, (URL) - 08-05-’19 12:36
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.