Recht en averecht

Nog een half mouwtje, zei ik gisteren.

Dus ik breide gisteravond nog eens een paar toertjes en ik keek eens en nog eens, en volgens mij klopte er iets niet, en ik telde eens, steken en motiefjes, er was iets mis maar wat. Ik bleef maar kijken en tellen en trok eens een stukje uit ...

Vanmorgen tobde ik weer verder, nog eens tellen en nog eens kijken de steken klopten niet, ik had er veel te weinig, ik werd er niet goed van en dacht erover de hele boel maar uit te trekken en overnieuw te beginnen maar als je dan niet weet wat er fout was doe je het misschien weer opnieuw verkeerd.

Eindelijk, toen ik het patroon nog eens bekeek zag ik het. En ja, ik moest het echt uittrekken tot de boord, want ik was daarna gelijk begonnen met minderen en dat moest pas na dertig naalden als de steken voor het armsgat afgekant waren.

En nu ben ik nog niet eens waar ik gisteren was want ik heb lekker gewandeld en in de zon gelegen. Heerlijk! 

Nog steeds aan het opknappen van die ellendige verkoudheid ook, keelpijn eindelijk zo goed als over, nu het hoesten nog.

Sorry heren een breipraatje vandaag, maar ik moest het even kwijt.

Wel een mooie polderfoto toch? De aardappels groeien als kool.

Ria Dinsdag 14 Mei 2019 at 6:44 pm | | Standaard

drie reacties

Renesmurf

Het breien als bezigheid is wel nuttig geweest, zo leer je weer wat. En het mag nog wel iets warmer, dan is het perfect.

Renesmurf, (URL) - 14-05-’19 22:58
Sjoerd

Het weer is prima zo, maar af en toe een fikse bui in de nacht mag ook…

Sjoerd, (URL) - 15-05-’19 12:30
Jan K. alias Afanja

Ach, of je nou twee dagen langer of korter bezig met met zo’n breiwerkje, het is toch in feite gewoon tijdverdrijf …?

Jan K. alias Afanja, (URL) - 15-05-’19 13:46
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.