Jong spul

Ik vroeg me af wat het waren en keek even door de  'verrekijker' van mijn fototoestel.

Toen zag ik ook dat er meer kopjes waren dan alleen die witte twee. Ze waren blijkbaar geallarmeerd door iets anders want ik was ver genoeg weg. 

Ze doken de poel in daar waren er nog een beetje, wat een jong spul overal! En koud dat het weer was vandaag. We deden de kachel nog maar eens aan, we kunnen er niets aan veranderen, dus maken we er maar het beste van.

Ik maakte mijn truitje af en wandelde een stukje.

Joop bereidde zich voor op de vergadering van vanavond ergens in den lande.

Gisteren maakte ik een hele grote pan pasta, de paprika's moesten op en nog wat andere dingen, dat ruimde de koelkast aardig op. Er kwam niet van om het met de kinderen op te maken, die hebben liever sla met een stukje kip... Nu zit er nog een bak in de diepvries, lekker makkelijk! Wij lusten het wel.

Ria Maandag 20 Mei 2019 at 6:19 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , ,

drie reacties

Francien.

Ik heb ook liever een salade, maar pasta eten we een keer in de week.
Vandaag andijvie stamppot, kaas erdoor en een stukje verse worst voor Hans.
En de verwarming floept automatisch aan. De dagstand staat op 20 gr. Het was vandaag grijs en grauw, een heel verschil met de zonnige zondag. Gisteren 23 graden. Vandaag net 14 gr.

Francien., - 20-05-’19 20:13
Sjoerd

Het lijkt niet op lente, en dan moet de zomer nog beginnen…

Sjoerd, (URL) - 20-05-’19 20:31
Jan K. alias Afanja

Het verschil met vorige jaar mei is enorm groot. Toen was de gemiddelde temperatuur over de eerste 20 dagen 14,5 graden, nu: 10,5. De gemiddelde max. temperatuur over de eerste 20 dagen was vorig jaar 19, 5 graden, nu 14,4 graden.
Geen wonder dus dat de verwarming nog niet voorgoed uit kan, want dan heb ik het over de gemiddelde minimumtemperaturen nog niet eens gehad, toen 8,9 graden nu: 6,7 graden.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 21-05-’19 10:58
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.