Ho een code

Het grote paniekzaaien begon vanmorgen vroeg al, zwaar weer op komst vandaag, het zou er rond de middag al zijn. Eenmaal terug van mijn ochtendrondje zette ik uit voorzorg bloeiende of tere planten onder het afdakje achter de garage en daar staan ze nu nog, zonder dat er een druppel gevallen is.

En het wordt steeds erger, code oranje inmiddels om bang van te worden, noodweer wordt het straks, we zullen het wel weer beleven.

Twee rondjes Korteweg, want ja ik ging maar niet te ver. 

Wel een boel foto's gemaakt de bermen staan weer vol met moois, al hou ik het hier maar bij de klaproos. Wel een hele grote. 

En de heggenrank, die kan zo lekker woekeren, maar zulke leuke bloemetjes.

Vroeger zag je het wel wat voor weer het werd, als de lucht donker werd en het ging rommelen in de verte kon je er donder op zeggen dat het ging onweren en ging je de boel naar binnen halen.

Er rommelt nog niets nu, maar de code is oranje.

Ria Dinsdag 04 Juni 2019 at 5:42 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

vijf reacties

Sjoerd

‘t kan vriezen, ‘t kan dooien… Ik zal eens de Enkhuizer Almanak gaan raadplegen. Als die nog bestaat.

Sjoerd, (URL) - 04-06-’19 20:45
Irene

Hier net zo. We hebben regen nodig maar er valt niks. Donkere wolken maar druppels ho maar :-(

Irene, (URL) - 04-06-’19 21:06
John

Tja, we zouden zelfs tornado’s kunnen krijgen. Hier is nog geen 2 millimeter regen gevallen en amper een donderslag. Van mij mogen ze de verantwoordelijken van dat code systeem op sterk water zetten.

John, (URL) - 05-06-’19 08:52
Jan K. alias Afanja

Het weer valt niet te onderschatten, zeker in tijden van klimaatverandering. John heeft het over mogelijke tornado’s. Wel, ik heb vandaag o.a. in het zuidoosten van Fryslân en in de Kop van Overijssel spoor van schade aan vooral bomen gezien, die daar wel heel sterk aan doet denken.
En komende nacht krijgen we her en der waarschijnlijk een herkansing.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 05-06-’19 19:55
Margo

Dat is een papaver, die kunnen best groot worden. Ik zag code oranje maar buiten was er niets van te merken, heb de potten met kwetsbare planten wat in de luwte gezet, en eentje zelfs even binnen. Maar het viel mee allemaal.

Margo, (URL) - 09-06-’19 12:55
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.