Doordewardag

Soms zijn er van die afspraakjes die heel je dag in de war schoppen, maar alles is goed gekomen en straks doen we nog een rondje, al heb ik vandaag geen zin in de collectebus, daar staat mijn hoofd niet naar. Niets bijzonders hoor, maar gewoon geen rodekruiscollectegevoel, dat kan toch gebeuren.

De witlof bloeit prachtig! Ik moet wel elke dag gieten want eigenlijk is zo'n emmer veel te klein natuurlijk en nu ik er aan denk ook maar eens wat voeding, dat is ook nooit verkeerd.

Joop was voor de bijen in de weer en keek eens in de kast (zoek de koningin). Het verloopt allemaal voorspoedig. Ik ben erg blij dat hij die hobby weer heeft opgepakt, zeker nu er van fanatiek wandelen of fietsen voorlopig geen sprake kan zijn en ik ben de 'buurvrouw' daarvoor reuze dankbaar. Puzzelen kan de hele winter weer, als de bijen slapen.

Wat zijn ze mooi hè! Het zijn uhh.. dinges... Buckfast bijen

Ria Donderdag 20 Juni 2019 at 5:49 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

zes reacties

Sjoerd

Ieder zijn hobby’s toch…

Sjoerd, (URL) - 20-06-’19 21:51
Renesmurf

Ja, ieder zijn hobby, en de zomer is vooral genieten, zoveel mogelijk buiten.

Renesmurf, (URL) - 20-06-’19 23:05
John

Ik kan redelijk ontregelen als alles in de war raakt, maar goed dat overleef ik ook altijd weer. Die bijen doen het goed. Leuk om te zien.

John, (URL) - 21-06-’19 08:16
Jan K. alias Afanja

Dat lijkt mij eigenlijk ook wel een mooie hobby. Maar dan zullen we toch eerst moeten verhuizen, vrees ik.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 21-06-’19 09:43
Irene

Mooi. Is het die met het rode stipje? En slapen bijen de hele winter door?

Irene, (URL) - 21-06-’19 12:46
ria

Ja die met het rode stipje :-D
Ze kruipen bij elkaar om warmte te produceren. Boven de 8 tot 10 graden gaan ze weer vliegen. Ze eten als het koud is van de opgeslagen voorraad en als die er niet meer is krijgen ze suikerwater.

ria, (URL) - 21-06-’19 13:30
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.