Huizen

Joop veegde de goten schoon vanmorgen, ik stond erbij en keek ernaar want die ladder is best hoog en een aangeefster van vegers en emmers alleen maar handig. Er zat niet zo heel veel in, maar wij weten nu dat hij weer leeg is en misschien wel een jaar of twee niet geveegd hoeft te worden, want zo lang was het ook al geleden.

Daarna deed ik boodschappen bij de Lidl, daar hadden ze vorige week heerlijke dadels, want die moet je eten tegen de jicht heeft hij ergens gelezen. Ze waren al een paar dagen op en prompt weer last vanmorgen. Zondag ook vlees gegeten toen we voetbal keken in het café, dus alles bij elkaar.... ik heb geen idee.

We hebben wel samen gewandeld vanmiddag, net als gisteren en als de zon door de wolken komt is het gelijk heet.

We werden aangesproken door een meneer in een auto, of we hier vandaan kwamen en dat deden wij. Hij schrijft een boekje over plaatsnamen die op 'huizen' eindigen, vertelde hij. Zeeland heeft die blijkbaar niet en zo kwam hij uit op de Dijkhuisjes. Ik kreeg het verhaaltje mee, maar om eerlijk te zijn snap ik het niet zo, het is een soort kerstverhaaltje dat in elk dorp of stad zich af had kunnen spelen. 

Maar goed ik heb op zijn naam gegoogled want ik zou nogal wat tegenkomen als ik dat deed (van wie niet tegenwoordig) en hij gaf mij zijn foute sitelink eindigend op .com terwijl het .nl moet zijn. Verder gewoon een heel aardige man.

Ria Dinsdag 09 Juli 2019 at 6:06 pm | | Standaard

tien reacties

aargh

Ha, een warrige meneer die graag gegoogeld wil worden. Heeft hij jou ook je site gevraagd? Pas maar op, voor je het weet zit je in zijn kerstverhaaltje.

aargh, (URL) - 09-07-’19 20:41
ria

Haha nee ik kijk wel uit maar ik zou nog mailen wat ik van het verhaaltje vind…

ria, (URL) - 09-07-’19 20:47
Sjoerd

Gewoon links laten liggen en niet meer op reageren…

Sjoerd, (URL) - 09-07-’19 22:23
ria

@Sjoerd ik vroeg aan Jan K. of hij hem kende en het schijnt toch wel degelijk een bekende Fries te zijn, dus ja, ik ga toch maar een mailtje doen ;-)

ria, (URL) - 09-07-’19 22:25
Jan K. alias Afanja

Laat Sjoerd maar even praten. Zijn voorouders mogen dan wel uit Fryslân komen, maar hij slaat nu ‘ôfwaaid praat út ..’
Voor mijn gevoel verdient hij wel een serieuze reactie, maar dat is aan jou natuurlijk.

Zoals ik gisteren al schreef, Karst mag best een FF worden genoemd, een ‘Ferneamde Fries’ oftewel een Beroemde Fries. De theaterman, schrijver, schilder en muzikant heeft zelfs een theater in zijn huis met plek voor 65 mensen. Hij woont in Oldeberkoop in de door hem zelf verbouwde eerste lagere landbouwschool van Nederland.

Er zit helaas geen Nederlandse ondertiteling bij, maar deze uitzending van Omrop Fryslân geeft wel een aardig beeld van Karst: https://www.weromrop.nl/nl/uitzending/van-tuinen-thus-bij-karst-berkenbosch

Jan K. alias Afanja, (URL) - 10-07-’19 10:40
ria

Leuk Jan! Ik ga het zo doen als ik klaar ben met mijn rondje :-D

ria, (URL) - 10-07-’19 10:44
Jan K. alias Afanja

Had je wat aan die video. Ria?

Jan K. alias Afanja, (URL) - 10-07-’19 22:09
ria

Eerslijk gezegd heb ik hem net nu pas bekeken Jan, beetje doorgespoeld want ik versta er niets van, wel leuk om te zien en ja hij was het echt :-D

ria, (URL) - 10-07-’19 22:27
Jan K. alias Afanja

Ach, dat laatste was in fietswaar het met name even om ging … Je hebt dus ècht een beroemde Fries ontmoet … wow …
Hoe voelt dat nu achteraf … ;-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 11-07-’19 10:55
ria

Ik loop nog steeds in een roze wolk Jan :-D

ria, (URL) - 11-07-’19 18:52
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.