Geklungel

Nummer vier is nu in bloei, twee dagen en het mooie is er alweer vanaf, maar het blijven plaatjes ook in hun nadagen.

Vandaag de tuin weer wat opgeruimd, zo'n klein tuintje heeft ook zijn onderhoud nodig en al is het dan misschien niet nodig, dan vind ik het toch lekker om een beetje te rommelen. Dooie blaadjes weg en zo, beetje vegen, wat verzetten.

Twee weken geleden brak er een stukje geranium af en dat heb ik in een pot geduwd, dat groeit harstikke goed, dus vandaag nog maar een paar stekjes gemaakt en in een vrij gekomen pot geduwd, als ze het doen heb ik volgend jaar snel grote. Komende winter onder het afdakje, dat moet lukken. Zolang het niet vriest is er niets aan de hand. Ik probeer het gewoon.

De fuchsia doet het ook prima, net als vorig jaar en het jaar ervoor en ook de Tibouchine is prachtig, die komt aan de beurt als hij bloeit want dat is er nog niet bij. 

Zomaar een beetje klungelen zonder andere dingen aan je hoofd, dat is (voor mij tenminste) het beste. 

Alleen vanmiddag een rondje Korte weg gedaan, Joop ging ook weer mee, die is ook niet al te vrolijk.

Zijn nieuwe bril bracht niet veel verbetering, dus ging hij naar een andere opticien voor een tweede meting, nadat hij de nieuwe terug had gebracht met de mededeling dat hij niet bracht wat hij had verwacht.

Bij de meting bij de volgende opticien bleek dat hij nog maar voor 60% zag en daar valt met een bril niets meer aan te verbeteren zo spraken zij. De test of scan hadden ze opgestuurd naar de oogarts en daar is nu een afspraak mee gemaakt. Inmiddels is hij ook weer terug geweest naar de eerste opticien om zijn bril weer op te halen ( zij zouden kijken of de glazen goed waren gemaakt) er waren nieuwe glazen gemaakt met hetzelfde resultaat. Hij krijgt zijn geld terug en dat vind ik dan toch wel weer netjes van Specksavers, waar hij op mijn aanraden naar toe was gegaan. 

De bloempjes hierboven heten Hotlips, een vaste plant.

Ria Woensdag 17 Juli 2019 at 6:28 pm | | Standaard

vijf reacties

Francien.

Heet Joop soms staar?
Verleden jaar had ik dat geklungel. Bril hielp niet. Ook maar 60%. Bij de oogarts werd er staar geconstateerd. Vrij vlot geholpen en na 6 weken het tweede oog.. Ik zie nu weer haarscherp. Wel last van het zonlicht. Schijnt te komen door de nieuwe lensjes. Komt het zonlicht ook goed door naar binnen.

Francien., - 17-07-’19 19:29
ria

Geen staar zegt de opticien, misschien denkt de oogarts er anders over.

ria, (URL) - 17-07-’19 19:32
Sjoerd

even afwachtten wat het is dus…

Sjoerd, (URL) - 17-07-’19 22:03
Thérèse

Ach wat naar voor Joop. En jij lekker klungelen in je tuintje; wel gezellig. Mooie bloemen heb je staan.

Thérèse, (URL) - 17-07-’19 22:26
Margo

Een beetje aanklungelen in de tuin is het best om je hoofd leeg ge maken, voor mij wel tenminste. Dat is wat ik ‘s winters het meest mis. Je cactus doet het fantastisch! Hangt zeker lekker warm tegen dat donkere wanden.
Het is te hopen dat er iets is dat Joop helpt weer beter te zien!

Margo, (URL) - 18-07-’19 10:29
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.