Niet normaal

Voor dit soort temperaturen zijn wij niet gemaakt, tenminste niet wij Noord Europeanen. Ik kan er tenminste niet tegen. Je gaat een beetje koken, je hele lijf zet op.

Mijn zus gaat gewoon een rondje fietsen met haar 77 jaar, terwijl ze eigenlijk nooit meer fietst en het ook eigenlijk helemaal niet leuk vindt. Je wordt tot en met gewaarschuwd vooral rustig aan te doen maar nee hoor, zij gaat fietsen.

Ik ben er alweer klaar mee. Wanneer is het weer herfst, er zijn al besjes genoeg, zeker in de herfst kan het erg fijn zijn en alles er prachtig uit zien, maar ook die zal wel weer niet 'normaal' verlopen, grote droogte, hoge temperaturen tot in november...

Met de uien en aardappels gaat het ook al niet goed hoorde ik gisteren, de aardappels zakken in elkaar, de uien wil niemand meer hebben en ik dacht nog wel dat alles zo goed ging, maar ja dat was twee weken geleden.

Vanmiddag lekker harinkjes gehaald op Brouw, we zaten binnen en vanmiddag kleurde ik wat. Buiten was het niet fijn ook vanwege de onweersbeestjes.

Ria Dinsdag 23 Juli 2019 at 6:49 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

negen reacties

Irene

Dit is het nieuwe normaal. We zullen ons moeten aanpassen. ‘s Morgens op tijd op, ‘s middags siësta en avondeten om 21 uur. En retsina in plaats van een rozeetje ;-)

Irene, (URL) - 23-07-’19 19:21
Janny

Ik ben 78 Ria en het was maar 53 km langs de Lek, lekker koel.

Janny, - 23-07-’19 19:50
ria

@Irene wij eten altijd vroeg. Joop moest vanavond ook weer naar de duiven. Ik doe daar dan gewoon een rood wijntje bij net als anders. Ok die retsina ga ik eens proberen ;-)

ria, (URL) - 23-07-’19 20:23
ria

@Janny 78 al! :-D

ria, (URL) - 23-07-’19 20:24
Francien.

Hans is ook gewoon gaan wandelen. Wel met hoedje op. Ik zat lekker voor de tv. Eindelijk eens bekijken wat ik allemaal opgenomen had.
En die siësta doe ik niet. Dan slaap ik helemaal niet meer in.

Francien., - 23-07-’19 20:36
Sjoerd

Ik was vanochtend even buiten aan het water… Je hebt echt mensen die dan in de zon liggen. Ik vind dat niet normaal…

Sjoerd, (URL) - 23-07-’19 21:42
Renesmurf

Dit is even drie dagen en dan zijn we er weer even vanaf. Zulke zomers hebben we tegenwoordig.

Renesmurf, (URL) - 23-07-’19 22:56
Dhyan

Ik vind het een beetje vroeg om nu al te generaliseren dat dit is wat ons in de toekomst elke zomer te wachten staat. Zomerse hittegolven hebben we vaker gehad wederom afgewisseld met een te koele zomer voor de tijd van het jaar.

Dhyan, - 24-07-’19 11:53
Margo

Dat is wel een lange rit hoor Janny, maar verder zit je op de fiets lekker in de wind en is het beter uit te houden juist. Alleen als je dan afstapt dan val je bij na dood neer omdat het zo vreselijk warm is en de warmte dan als een klamme deken over je heen valt. Maar we hadden vanavond evengoed geen puf naar de tuin te fietsen, voordat je de fietsen uit de schuur hebt enzo ben je alweer helemaal bezweet. Dus morgen moeten we wel. Onze uien zijn prima gelukt, het loof moet even afsterven en dan gaan ze uit de grond.

Margo, - 24-07-’19 23:11
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.