Door het sop

"Wat ben je toch allemaal weer aan het doen!!" riep Joop toen ik de pasgebakken cake uit mijn handen liet vallen, nog net op het randje van de oven en er was alleen een stukje van de bovenkant af, dus het viel mee. Hij schrok ervan natuurlijk want het maakte wel een hoop herrie. Wat ik deed had hij inmiddels wel begrepen.

Daarna knipte ik de schutting tussen de achterbuurvrouw en ons, dat wil zeggen de bovenkant. Haar klimop wil naar mij toe en mijn klimplanten naar haar en dat hou ik een beetje in de hand. Hier kunnen we de winter weer wel mee door. Er staan drie van zulke schalen voor de vogeltjes die daar regelmatig dankbaar gebruik van maken.

Het was inmiddels best warm, maar we deden toch een rondje net als vanmorgen toen het nog een stukje frisser was. De verandering van weer kondigde zich al aan.

Didi rolde nog eens door het stof en ik zei dat ze nu nog een keer door het sop moest, daar kon ze niet mee zitten en ze liet gewillig de emmers over zich heen gieten, daarna nog een borstelbeurt en nu maar weer afwachten. Het moet toch een keer goedkomen met die vacht.

Nou en toen hoorde ik net op de tv dat ze de sokken van de wielrensters aan het meten waren, daar zijn regels voor. Wat verschrikkelijk.

Ria Zondag 22 September 2019 at 6:23 pm | | Standaard

zes reacties

ria

O ja en het regent!!

ria, (URL) - 22-09-’19 21:33
Renesmurf

Hier leek het wel een zomerdag, ik had geen zin om nog naar een festival te gaan en bleef maar lekker buiten zitten de hele middag.

Renesmurf, (URL) - 22-09-’19 22:00
Ellen

Hier in Garderen nog droog wel veel wind. Op de manier waarin je bepaalde dingen schrijft kan ik de humor wel van inzien. Moet dan denken aan mijn metalen bord op het toilet met de tekst: Vrouwen zijn om van te houden niet om ze te begrijpen. Al is dat denk ik wederkerig.

Ellen, - 22-09-’19 22:26
ria

@René Begrijpelijk hè, het is niet niks, dat moet verwerkt worden.

@Ellen Dat is ook mijn bedoeling hoor! Waar zouden we zijn zonder humor!

ria, (URL) - 22-09-’19 22:31
Sjoerd

Sokken meten…. Gekker moeten we het toch niet maken…

Sjoerd, (URL) - 23-09-’19 06:30
Jan K. alias Afanja

Die Didi …. :-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 24-09-’19 10:44
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.