Ouderdom

Het is geen weer om foto's te maken, tenminste dat vind ik, behalve af en toe een mooie bui, maar ja die zag ik vandaag ook al niet.

Gisteravond onder het koken begon mijn rug opeens te prikken, wat zeg ik, flinke steken waren het en vandaag ook nog. Ik informeerde eens bij mijn zus of zij dat ook ooit eens had, maar haar advies was om maar gewoon even bij de dokter langs te gaan.

Onze familie heeft best wel een vlekkengeschiedenis, het verhaal van mijn zus mag er zijn, haar zoon was als kleuter ook al aan de beurt, dus we zijn alert.

Mijn geprik betreft een heel klein vlekje, de dokter keek er eens naar nam de maat en zei dat ze me over een half jaar terug wilde zien. Ik vroeg of ze het er niet gelijk uit kon snijden, dan was het maar weg, en ja dat kon wel maar de kans op een minder mooi litteken op je rug is groot, zei ze. Nou dat zal me echt een zorg zijn hoor, op mijn leeftijd heb je daar echt geen boodschap meer aan, dus volgende week is het weg.

Hoe ouder je wordt hoe meer narigheid je tegen komt. Ziektes, nieuwe kanker, terugkerende kanker, nog meer kanker, beroertes, hartproblemen, alzheimer, dementie, het is echt verschrikkelijk! Daar is mijn pukkel niks bij. Ik ben tot nu toe een gezegend mens en dat realiseer ik me elke dag.

Joop zegt altijd 'ik heb nooit niks' als hij weer eens iets mankeert, maar 'nooit niks' is toevallig wel 'altijd wat'.

Ria Donderdag 03 Oktober 2019 at 6:20 pm | | Standaard

acht reacties

Jeanne

Tel je zegeningen. Doe ik ook elke dag.

Jeanne, (URL) - 03-10-’19 20:33
Sjoerd

Als je een jaartje ouder wordt in niets meer vanzelfsprekend.

Sjoerd, (URL) - 03-10-’19 20:55
Ina

Getver!! Gewoon weg laten snijden. Je kan er maar vanaf zijn. Wel laten onderzoeken hoor!!

Ina, - 03-10-’19 21:29
ria

Ja dat doet ze ook gelijk hoor. ;-)

ria, (URL) - 03-10-’19 21:36
Jan K. alias Afanja

Er gaat niets boven gezondheid. Dat klinkt natuurlijk afgezaagd, maar zo is het wel. De meesten van ons beleven op jongere leeftijd die gezondheid als vanzelfsprekend. Dat dat helaas niet altijd zo vanzelfsprekend is, daar kom je pas achter wanneer je echt tegen kwalen en ziekten aan loopt. Dan wordt uiterlijke schijn ineens een stuk minder belangrijk.

Enfin, ook hier geen fotoweer. Gisteren ging het nog wel met buien afgewisseld door regenbogen, maar vandaag is het al de hele dag grijs en nat.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 04-10-’19 13:52
Margo

Je hebt gelijk hoor, ik zou het ook direct laten weghalen. Dan ben je er maar vanaf. En boeien, een litteken op je rug!

Margo, - 07-10-’19 15:07
ria

Het vervelende is nu dat ik toch begin te twijfelen, ik heb het naderhand niet meer gevoeld en het is maar heel klein….

ria, (URL) - 07-10-’19 19:27
Francien.

Waarom niet even met stikstof laten behandelen? Daar hou je geen litteken aan over.

Francien., - 07-10-’19 20:13
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.