Beestenboel

Vanmorgen scheen de zon nog even, maar daarna begon het gemiezer alweer. Ik bedacht dat ik weleens een pompoen uit kon gaan hollen, dat heb ik nog nooit gedaan, dus dat wordt een keer tijd.

Vroeger deden we hier nog niets aan Holloween, net als Valentijn, dat kwam allemaal later pas. Ik vind het ook onzin, commercieel gedoe, maar goed één keer een pompoentje uithollen moet kunnen.

Bij de pompoenkar zocht ik er eentje uit, ik wilde een mooie ronde maar het waren veel van die platte dingen, gelukkig was er ééntje die aan mijn wensen voldeed.

De betaling was zelfbediening, gelukkig had ik gerekend op contanten want een pin was in geen velden of wegen te bekennen natuurlijk.

Als je wilt mag je ook de kippen voeren. Zo te zien komen ze niets tekort maar voor de kinderen is het leuk natuurlijk.  Voer staat in het betaalhokje. Je mag ook zelf je eieren rapen.

Daarna reed ik even langs de vleesboererij, ik was nu toch onderweg. 

 Spek voor een spekpannenkoek, een stukje van die mooie goed verzorgde koeien.Wie weet eet ik van deze ook nog eens wat. Ik heb daar geen enkele moeite mee.

Veel verschil zie ik niet, behalve dat deze in de regen staan.

We wandelden nog een rondje en ik denk dat er van die pompoen uithollen nog weinig komt vandaag, maar daarover morgen vast meer.

Deze beesten hebben een goed leven gehad, daar lust ik best een stukje van. Vandaag een paar plajes bacon in mijn pannenkoek.

Ria Woensdag 16 Oktober 2019 at 3:45 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

zeven reacties

Francien.

Laten wij nu ook pannenkoeken eten, maar wel om twaalf uur. Het was vandaag oppasmorgen net als morgen. Maar dan de hele dag. En aangezien de negenjarige morgen het eten mag uitkiezen en maken, vond de vijfjarige dat hij vandaag mocht kiezen.
En bij de pannenkoeken van Hans spek, wat eigenlijk helemaal niet goed voor hem is, met zijn barrett slokdarm. Gewoon gerookt ontbijtspek van Appie.
Morgenochtend naar de kerstshow bij Intratuin. Ik gruw ervan, tussen al die mensen. Maar ja.

Francien., - 16-10-’19 19:39
ria

Ja bacon of ontbijtkoek is toch hetzelfde denk ik. Ik heb ook last van mijn maag nu, maagzuur. Veel plezier morgen…

ria, (URL) - 16-10-’19 20:48
Sjoerd

ik lust er wel pap van… Ik hou ook van een lekker stuk vlees. Stel je voor erwtensoep zonder vlees.

Sjoerd, (URL) - 16-10-’19 21:47
Jan K. alias Afanja

Als ik niet beter wist en alleen je foto’s zou zien, zou ik denken dat het dierendag was … ;-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 16-10-’19 22:06
irene

Maar bacon of spek is toch varken, daar komt geen koe aan te pas. Verder is erwtensoep zonder vlees heerlijk hoor Sjoerd ;-p

irene, (URL) - 17-10-’19 10:20
ria

Uh ja Irene maar dat verkopen ze ook op die koeienboerderij en dat varkensvlees komt dan weer van net zo’n mooie goedvoordevarkens boerderij vlak in de buurt. Je kunt daar zelfs de varkens gaan knuffelen als je de behoefte hebt.

ria, (URL) - 17-10-’19 10:41
Dhyan

Een heel leven lang de mens van melk (boter en kaas) voorzien en dan roemloos ten onder gaan in het slachthuis. Ik heb er wel moeite mee.

Dhyan, - 18-10-’19 11:01
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.