Herfsteten

Geen idee meer waar ik het gekocht heb, maar moet je eens kijken, een vogeltje en een vlindertje op de verpakking, organic biologisch, van Hollandse bodem, anno 1890! , gefermenteeerde witte kool! Kramer weet wat goeie zuurkool nodig heeft.

“Zuurkool maken is ons vak en meer dan dat”, roepen ze op hun website en daar ben ik het in dit geval helemaal mee eens. Ik wil in het vervolg alleen nog maar zuurkool van Kramer

Heerlijk zacht, niet van die stokkerige slierten, echt ik kan het iedereen aanraden. Nu nog uit zien te vinden waar ik het kocht, ik denk haast bij de PLUS want bij de Lidl zullen ze het wel niet hebben en in veel andere winkels kom ik niet.

Ik maak tegenwoordig pittige zuurkool met alleen spekjes, ook nog een worst erbij vind ik dan weer teveel van het goede. Spekjes uitbakken in wat olie, lepeltje sambal bij, paar draaitjes (stuk of tien) zwarte peper, als de spekjes goed zijn de uitgelekte uitgespoelde zuurkool erbij (beetje aanduwen in het vergiet) en daarna nog de gestampte aardappels, daar heb ik geen foto van.

Joop smult ervan. Vroeger haalde hij zijn neus op voor de flauwe versie, hè bah zuurkool en tegen heug en meug ging het naar binnen, de worst maakte veel goed.  Maar deze variant vind ik zelf ook heerlijk en lekker snel klaar, in het kader van 'wat eten we in de herfstvakantie!'

Ria Vrijdag 18 Oktober 2019 at 6:50 pm | | Standaard

elf reacties

Ellen

Ziet er lekker uit. Doe je de gestampte aardappels er apart bij of stamp je ze ook nog met de zuurkool ? Ik had pas zuurkool van Kramer van de Coop, voorgaande jaren daar niet tegengekomen of is mij ontgaan. Wel de biologische appel/rode kool in gelijk soort verpakking afgelopen winter daar gekocht. Oei, ligt nog in de koelkast dus komende week maar proeven hoe die smaakt. Bij aankoop ergens in januari/februari viel mij de lange houdbaarheidsdatum op(15_11-2019). Heb graag wat op voorraad, vandaar.

Ellen, - 18-10-’19 20:09
Francien.

Zuurkool koop ik vers, of bij de Turk, of bij de groenteboer.

Francien., - 18-10-’19 20:34
ria

De aardappels schep ik er doorheen niet echt roeren dat het zo’n vaste massa wordt

ria, (URL) - 18-10-’19 20:48
ria

We hebben hier geen Turk en ook geen groenteboer met losse bij mijn weten.

ria, (URL) - 18-10-’19 20:49
Irene

Wij aten preistamp met feta zure room en peper. De variant met boursin en knoflook is lekkerder maar dat hadden we niet in huis. Wel herfstig.

Irene, (URL) - 18-10-’19 21:13
ria

Oh dat klinkt ook erg lekker Irene daar wil ik weleens de volgorde van weten, die met knoflook dan. Prei stamp ik met gehakt en knoflook en dan soms ook nog wat kaas eroverheen dat is erg machtig.

ria, (URL) - 18-10-’19 21:26
Sjoerd

Hier leer ik nog eens wat van…

Sjoerd, (URL) - 18-10-’19 22:44
Renesmurf

Ik heb niet zo`n geraffineerde smaak, ik lust wel zuurkool, maar geen idee hoe dat het beste hoort en smaakt.

Renesmurf, (URL) - 18-10-’19 23:05
irene

Dat is echt het allersimpelste recept hier in huis, makkelijk als je geen tijd hebt. Kilo aardappels koken, na 10 minuten 2 of 3 gesneden preien erbij, afgieten, half bakje boursin kruiden-en-knoflook erdoor, stampen. Alleen wonderstamppot is nog makkelijker

irene, (URL) - 19-10-’19 10:35
ria

Dat ga ik zeker eens maken! Klinkt lekker. Boursin met kruiden.. en knoflook, ook nog apart extra knoflook?
En nu we toch bezig zijn… wat is wonderstampot? Ik hou namelijk van makkelijk, als je het nog niet wist :-D

ria, (URL) - 19-10-’19 10:43
Jan K. alias Afanja

Ik zal hier eens een balletje opwerpen bij de afdeling Inkoop. ;-)
Maak er een mooi weekend van!

Jan K. alias Afanja, (URL) - 19-10-’19 12:13
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.