Kicken

Het meeste is nu wel gerooid en het is een enorme blubberbende op het land, maar toch schijnen mensen er genoegen in te scheppen een paar gratis knolselderijbolletjes te scoren.

Een paar weken geleden zag ik ook een echtpaar 'in de aardappels' er lagen er veel, vlakbij de slootkant. Meneer was er bij gaan liggen want hij hoefde maar te rapen en mevrouw liep heen en weer naar de auto die toch gauw vijftig meter verderop stond, de kratten stonden in de kofferbak. Ik wilde eerst nog vragen of het voor de voedselbank was, dan had ik het nog begrepen... maar ik vroeg niets en ze zei uit zichzelf dat ze heel nuttig werk deed, ik heb maar beamend geknikt. Ik weet niet of die ene kofferbak veel scheelt op het geheel.

Ik haalde zaterdag vijf kilo bij mijn aardappelboer en kreeg er twee kilo extra bij, 'dr zitte blaauwe tussen', zei hij, 'dat snieje dr mar of, dat komt du de nattiggeit'. Twee euro moest ik betalen....

Ria Maandag 18 November 2019 at 6:19 pm | | Standaard

zes reacties

Irene

Ja de tegenwoordige arme aardappeleters komen met de auto. Hier ook, in het voorjaar, te arm om een bosje narcissen te kopen maar met de auto het bos in om gratis een bosje te snaaien dat kan er wel af. Benzine kost toch haast niks ;-)

Irene, (URL) - 18-11-’19 21:49
Renesmurf

Merkwaardige hobby`s houden mensen er op na. Ik hou meer van gemakkelijk, en dat is zoals zij het doen dus niet.

Renesmurf, (URL) - 18-11-’19 22:59
Sjoerd

Ach, volgens mij doen ze er niemand kwaad mee…

Sjoerd, (URL) - 18-11-’19 23:00
John

Ik raap wel eens een zakje uien maar dan heb je het ook gehad. Voor die paar euro dat ik aan de boer geef heb ik ook een zak vol en daar eten we weken van.

John, (URL) - 19-11-’19 08:20
Dhyan

Er zijn natuurlijk nog altijd nog mensen die verspilling van voedsel nou eenmaal niet kunnen velen. Daarbij zijn er die er een sport van maken om tegen minimale kosten in leven te blijven. Zelf behoor ik tot de categorie die het leuk vindt eetbaars zelf in de natuur te verzamelen.

Dhyan, - 19-11-’19 09:44
Jan K. alias Afanja

Waar wij wonen loont dat niet, want dan zijn we meer aan benzine kwijt dan we normaal gesproken voor aardappelen betalen.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 19-11-’19 11:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.