Momenten

Het was heerlijk vandaag! De hele dag zon! (bij de volgende kruising rechtsaf naar camping Veerhoek)

Op het dorp weer even een fotomomentje vanwege geen auto's, alleen jammer dat ik zo laat was, schaduw is ook niet leuk.

In het middelste pand was vroeger de winkel van Jan Smit en zijn vrouw. Een kruidenierswinkel. Je kon in de loop van de week je boodschappenboekje bij Jan brengen en hij bracht dan 's zaterdags de boodschappen thuis op de fiets met een grote mand voorop  Betaling bij aflevering, of het werd even opgeschreven tot volgende week, of de week daarop... of er werd een deel betaald.

Het winkeltje kijkt uit op dit huis. Ik heb geen idee wie er vroeger woonde, raar eigenlijk, maar vast een belangrijk, of tenminste toch rijk persoon. 

Linksonder op de laatste foto stond vroeger de muziektent waar op mooie zomeravonden de Harmonie een concert ten gehore bracht, ik heb daar nog mooie herinneringen aan.

Uit circa 1870 dateren twee gepleisterde, éénlaagse villa's met eclectische details, te weten Oostweg 4, met kroonlijst en rijk gesneden consoles, en Dorpszicht (Zuidweg 1), met hoog opgaande brede dakerker en getoogde vensters met wenkbrauwen.

Ria Dinsdag 03 December 2019 at 5:42 pm | | Standaard

vier reacties

Sjoerd

whow, mooi pand, dat moet toch te achterhalen zijn…

Sjoerd, (URL) - 03-12-’19 21:27
Heleen

Het huis heet Dorpzicht en is al lang in het bezit van de familie Verseput. Meer informatie kan ik nog niet vinden.

Heleen, - 03-12-’19 21:45
Renesmurf

Oude tijden herleven, tegenwoordig bezorgen winkels ook weer volop thuis. De groenteboer waar ik boven woon staat er bekend om.

Renesmurf, (URL) - 03-12-’19 23:06
John

Ik zat gister nog heel eventjes met de blote benen in de zon :D Het is wat hè. Ik zie liever schaduw dan auto’s. De foto’s zijn toch mooi zo!

John, (URL) - 04-12-’19 07:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.