Te plus en te min

Joop heeft na zijn staaroperaties een nieuwe bril en kreeg daarbij ook voor mij een kortingsbon als ik eventueel toe was aan een nieuwe en dat was ik.

Mijn laatste bril is niet goed en daardoor pak ik alweer steeds naar de oude die ik daarvoor  ook al droeg toen we hier pas woonden, dat is een fijn brilletje maar dat is inmiddels al een jaar of dertien oud, ook niet goed natuurlijk maar beter dan die ik nu heb.

Vanmiddag ging ik voor de meting, bij Pearl waar Joop al jaren gaat, ik wissel nogal eens, de laatste paar keer was ik bij Specksavers en vorig jaar nog voor een meting bij 't Optiek omdat mijn zus gealarmeerd had vanwege eventueel glaucoom.

Ik heb vanmiddag allebei de brillen meegenomen en mijn verhaal verteld. De oude die ik draag is niet sterk genoeg, maar de ogen kunnen dat zelf nog wat corrigeren. De nieuwe is te sterk, dat zeiden ze bij 't Optiek dus ook al en dat kunnen je ogen zelf niet verbeteren, vandaar dat ik het fijner vind om de oude op te zetten.

Mijn ogen werden gemeten, ik merk zelf steeds wel dat mijn rechteroog erg slecht is, ik kan er op dat meetding zowat geen letter mee lezen en zie dan daarna volgens mij met mijn linker bijzonder goed.

Puntje bij paaltje is dat ik nu ook een brief heb om bij de dokter een verwijsbrief te halen. Een oog zie ik nog 50% het andere 60%, ik vind dat raar met het verhaal van vorig jaar bij 't Optiek. Ik ben nu wel benieuwd wat de oogarts er van maakt en vind het ook wel fijn dat er nu eens goed naar gekeken wordt want eigenlijk loop ik nu al een paar jaar te tobben met die brillen.

Ria Maandag 16 December 2019 at 6:36 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

vijf reacties

Heleen

Mijn montuur is inmiddels 6 jaar oud, de glazen zijn al een aantal keren bijgesteld, dus vernieuwd. Ik kijk ook nu uit naar een nieuw montuur, maar dat is nog niet zo eenvoudig. Waarschijnlijk komt dat doordat ik zo gewend ben geraakt aan het montuur wat ik heb. Bovendien ben ik niet zo van veranderen. Eerst maar eens kijken waar jij mee tevoorschijn komt!

Heleen, - 16-12-’19 20:23
Sjoerd

Ik moet ook maar weer eens gaan kijken, ik heb deze bril volgens mij ook alweer een paar jaar.

Sjoerd, (URL) - 16-12-’19 20:42
ria

Ik zag bij binnenkomst gelijk een leuke! Hij zat lekker en stond leuk eigen lijk vond ik het jammer dat ik geen nieuwe bril hoefde .

ria, (URL) - 16-12-’19 20:58
John

Ik heb mijn huidige bril nu 3,5 jaar. Bevalt nog prima. IK ben sws bijna blind aan een oog. Monturen uitzoeken vind ik zo’n crime eigenlijk. Het is toch iets waar je openlijk mee rondloopt.

John, (URL) - 17-12-’19 08:01
Jan K. alias Afanja

Gelukkig kan ik het tot nu toe beperkt houden tot een leesbrilletje.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 17-12-’19 12:16
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.