Bij blijven

Ik had het gisteren wel zo hard mogen roepen, dat ze nog niet bloeiden, want vanmorgen zag ik ze opeens! Ik kon toen geen foto maken want Joop had mijn hulp nodig bij het terugzetten van de bijtjes.

Maar eer ik er was belde hij al, het was al gebeurd. De bijen hadden het voer om de winter door te komen allemaal al op natuurlijk en dat scheelt zo tien kilo en wachten is natuurlijk ook zowat.

Maar goed de boer is zijn mest kwijt en de bijen staan weer op hun plek, want bijenkasten verzetten is eigenlijk helemaal niet goed. Vanmiddag keek hij ook nog even bij ze binnen, alles was in orde en volgens Joop waren ze hun broednest al aan het uitbouwen, veel te warm om op een kluitje te zitten blijkbaar.

Vanmiddag de sneeuwklokjesfoto gemaakt, het was donker weer en koud, ik had geen zin in een lange wandeling, bij de kachel was het beter.

Ria Zaterdag 11 Januari 2020 at 6:42 pm | | Standaard

zes reacties

Ellen

Ik ben vanmiddag op speurtocht geweest in de tuin naar sneeuwklokjes. Nog niets te zien helaas.

Ellen, - 11-01-’20 19:30
John

De wind was vooral koud. Uit de wind was het prima. Ik heb ze ook al gezien maar niet vastgelegd.

John, (URL) - 11-01-’20 22:01
Renesmurf

Ja, de natuur is overleven en soms kunnen mensen er mee spelen.

Renesmurf, (URL) - 11-01-’20 22:10
Sjoerd

Fijn weer was het in ieder geval hier ook niet. Wordt tijd voor wat meer vitamine Z.

Sjoerd, (URL) - 11-01-’20 22:12
Jan K. alias Afanja

Hier komen de eerste voorjaarsbloeiers ook al een mooi stukje boven de grond uit. Maar bloeien doen ze zo noordelijk nog niet.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 12-01-’20 00:42
Irene

Wij waren ook buiten gisteren, droog, en vandaag binnen bij de kachel, guur en somber met motregen. Nog lang geen sneeuwklokjes hier, jij boft maar.

Irene, (URL) - 12-01-’20 14:18
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.