Regels

Geen bananen vanmorgen die waren nog niet aangevuld. Het was ook niet druk in de winkel en iedereen hield netjes afstand. Ik scoorde vooral steradent, krentenbollen en appels. Toen ik thuiskwam waste ik mijn handen en stuurde Joop naar buiten om te gaan fietsen, het was heerlijk windstil weer en ik had mijn rondje al te pakken.

En warempel hij deed het, mijn plannetje werkte en ik drukte op mijn startknop en tegelijkertijd op die van de stofzuiger. Een week geleden deed ik het ook en nu weer op maandagmorgen. Heerlijk! Eventjes het hele huis door met stofzuiger en dweil, want regen en hond is nu eenmaal een slechte combinatie, ook boven ook al komt ze daar nooit.

En het lukte want toen hij weer thuis kwam was ik binnen net klaar en al in mijn tuintje begonnen, want de zon scheen en het was zo lekker! 

Vanmiddag ook weer een rondje ook al verdween de zon een beetje, maar eenmaal weer thuis kon ik weer verder in mijn tuintje, onderweg kwam ik langs het tuintje van Digna (erg de moeite waard haar site eens te bekijken)  waar de narcissen uitbundig bloeien.

De rest van de middag ook lekker buiten in de zon, 'tuintje' is weer netjes op de tegels na, maar misschien doet de zon de rest ook wel, dat weet ik eigenlijk niet meer, de was werd in elk geval wel droog.

Ik heb vijf nieuwe stekken van de Tibouchina geplant.

Joop ging ook nog naar de fysiotherapeut, die ook gewoon zijn werk doet. Wel handen wassen bij het binnenkomen. Zo doet iedereen zoveel mogelijk zijn best, overdrijven is zeker niet nodig als iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid kent... heb je klachten dan blijf je thuis, zoniet dan hou je je aan de regels van het RIVM.

UPDATE:

Wij hadden twee mannen op bezoek vanavond, eerst had ik daar niet zo'n zin in want waarom zou je buiten binnenhalen, maar er moest een gesprek gevoerd worden. Toen de heren kwamen stapte ik naar buiten met Didi voor het avondrondje, voor de koffie had ik alles klaargezet zodat Joop alleen maar op het knopje hoefde te drukken.

De mannen konden 'wijd' zitten, we hebben geen handen gegeven en toen ze weggingen heb ik de deurkrukken schoongemaakt. Zo hoort het denk ik, niet alleen voor ons maar ook voor hun, ik heb alleen de roker horen hoesten, want ja die doen dat nu eenmaal.

Ria Maandag 16 Maart 2020 at 5:48 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

vier reacties

Ellen

Hier ook heerlijk weer vandaag voor lekker tuinieren en buiten thee drinken. Beddengoed buiten drogen. Krijg je energie van.

Ellen, - 16-03-’20 20:04
Sjoerd

Met het weer was gelukkig niets mis… Ik heb ook lekker een ronde gedaan. Voor mij mag het nog wel even blijven zo.

Sjoerd, (URL) - 16-03-’20 22:20
John

Het weer was heerlijk, al heb ik er gister niet zoveel gebruik van gemaakt als ik had gewild. Ja, hier sprayen we ook, zelfs de deurbel als die gebruikt is (je weet maar nooit). Rare tijden zijn dit. Ik had gister minder geluk in de winkel want veel mensen in Middelburg houden zich nog niet aan de afstandsregel en ik had een paar keer bijna ruzie omdat ik mensen verzocht bij me uit de buurt te blijven.

John, (URL) - 17-03-’20 08:42
Jan K. alias Afanja

Gisteren was het hier lekker, maar vandaag was het winderig, kil en grijs. En laat ik mezelf gisteravond nu net beloofd hebben dat ik vandaag een ritje en een fotokuiertje mocht maken. Dat heb ik ook wel gedaan, want een mensen moet blijven bewegen en frisse lucht opsnuiven, maar ik was toch eerder terug dan verwacht. Dat kon ook makkelijk, want op de wegen heerst hier een soort ouderwetse zondagsrust.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 17-03-’20 14:16
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.