Anders

Als je nu, zoals ik vaak hetzelfde rondje wandelt maak je ook vaak dezelfde foto's, dat vinden anderen misschien raar, maar ik maak ze toch.

Elk jaargetijde, elke weersomstandigheid, het is telkens weer anders en ik geniet er meestal elke dag van, bij regen en storm iets minder.

Vanmorgen kwamen we niet ver, het was koud en iedereen laat om die tijd zijn hond uit, of jogt, fietst, noem het maar op, je komt er zomaar twee of drie tegen op de zondagochtend, die tegenwoordig ook zomaar maandag of dinsdag kan zijn.

Vanmiddag liep Joop een rondje Korteweg en ging ik de andere kant op. Ik maakte eindelijk eens de foto die ik al een tijdje wilde maken, kom ik thuis is hij niet scherp, dat krijg je met dat gerommel met de instellingen als je op een cursus zit.

En omdat ik zodoende geen enkele leuke foto had en naar mijn zin niet genoeg gelopen, deed ik vanavond nog een rondje Korteweg. Het was heerlijk en zeven uur zou de zon onder gaan.

En kijk eens, de bomen van gisteren nu van de andere kant met zonsondergang, hoe anders wil je het hebben.

Ik ben één auto tegengekomen en verder heb ik niemand gezien. Dat gebeurt normaal gesproken ook wel hoor, maar nu let je erop denk ik.

Koud, fris, lekker, zon, wind, alles was er.

Het grootste deel van de dag toch wel binnen, met mijn breiwerkje en Joop met nog steeds dezelfde puzzel, hij is erg moeilijk dit keer.

Ria Zondag 22 Maart 2020 at 7:26 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

zeven reacties

Sjoerd

Schitterend die laatste twee foto’s. van die bomen.

Sjoerd, (URL) - 22-03-’20 20:50
Ellen

Wat een mooie foto’s. Bomen zonder blad zijn ook prachtig.

Ellen, - 22-03-’20 21:52
Jeanne

Ik kan ook genieten van hetzelfde beeld, dat door ander licht of ander jaargetijde toch weer heel anders eruitziet.

Jeanne, (URL) - 22-03-’20 22:41
John

JA dat heb ik ook. Ik ga niet telkens verder van huis om anders te lopen dus maak ook op de zelfde plekken foto’s. Uit de wind in de zon was heerlijk gister. Vandaag weer!

John, (URL) - 23-03-’20 08:39
Jan K. alias Afanja

Dat herken ik wel, Ria, Ik kom ook vaak terug op dezelfde plekjes. Elke dag, ieder weertype en het tijdstip van de dag zijn altijd bepalend voor de sfeer en het beeld.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 23-03-’20 09:03
irene

Gelukkig jij ziet dat. Alles is toch telkens weer anders schitterend? Laatst wandelden we een stukje met R’s oudste zoon naar de Vierre, zegt hij ‘ik ga terug want het ziet er verderop toch overal hetzelfde uit’. Sorry? Hopeloos geval.

irene, (URL) - 23-03-’20 10:20
aargh

Als je graag fotografeert kijk je altijd bewust en dan merk je altijd weer die mooie dingen op, ook al heb je ze al honderd keer gezien. En dan fotografeer je ze dus, je kunt niet anders.
Het licht is prachtig nu, en die knalblauwe luchten zijn ook een verademing.

aargh, (URL) - 23-03-’20 11:09
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.