Ruggesteuntje

Vanmorgen begonnen de mannen van Deltadak met het vernieuwen van ik weet niet precies wat allemaal maar wel dat het dak mooier en beter wordt neem ik aan van een pand op de dijk hier tegenover.

Grijze pannen aan de voorkant en ik besloot om onderweg eens te kijken hoe de achterkant was, als ik het niet zou vergeten, want van zulke voornemens komt vaak niets terecht. 

Deze keer wel en kijk, de achterdakpannen zijn rood. Ik vind dat toch wel erg leuk en ook raar, want rode pannen zijn toch veel leuker! Dat vind ik dan tenminste.

Maar goed, vroeger was rood dus goedkoper en grijs duurder. Ik moet nu toch eens opletten of ik hele grijze daken zie, die mensen had pas echt veel geld.

Voorlopig zitten we nog zoveel mogelijk aan huis gekluisterd met z'n allen en horen we elk uur hoeveel bedden er beschikbaar zijn en hoeveel patienten er verwacht worden en er worden plaatsen gecreeerd waar mensen rustig dood kunnen gaan.

Al die zieke mensen, ik moet er niet teveel aan denken, terwijl er anders ook 'gewoon' heel veel zieke mensen zijn. Joop had puzzels verkocht en ik wilde ze op de stoep leggen, hij werd boos en zei 'je gaat toch ook gewoon om boodschappen', ja dat is zo, maar dan doe ik wel handschoenen aan. Ik heb me er verder niet mee bemoeid.

Mijn lieve schoonzus begon vandaag (na een eerdere chemokuur en twee zware buikoperaties, dat alles in een tijdsbestek van een jaar of vijf) vandaag weer aan een nieuwe chemokuur, eigenlijk niet degene die ze zou krijgen maar met het oog op het corona virus krijgt ze dus een iets lichtere, want ja als ze het eventueel zou krijgen, dan overleeft ze het met een zware zeker niet.

Ze heeft mijn vorige week toegestuurde sloffen aan, ze droeg ze bij mij al eens eerder en ze waren zo lekker warm en door die chemo krijg je heel erg koude voeten blijkbaar.

Ik wens haar heel veel sterkte, want het is niet mis en ook zij kan best een ruggesteuntje gebruiken ook al heeft ze geen corona.

Ria Maandag 30 Maart 2020 at 6:34 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: ,

elf reacties

Francien.

Ach, die Ina toch. Ze was kortgeleden nog bij jullie hè. En chemo krijg je maar niet zo. Ik had voor haar gehoopt dat ze klaar was met alles, na de laatste buikoperatie.

Francien., - 30-03-’20 19:41
Ina

Ik ga er weer voor. Na deze chemo weer een operatie. Alles voor het goede doel hè.

Ina, - 30-03-’20 19:58
Ellen

Sterkte voor je schoonzus.

Wat die grijze pannen betreft, dat zal wel heel ver terug in de tijd geweest zijn. Volgens mij heb je er eerder iets over geschreven. Wel weer leuk om te lezen. Ons pannendak is al 40 jaar oud. En wij hadden en hebben niet eens veel geld.

Ellen, - 30-03-’20 20:04
Heleen

Als je weer eens hier voorbij komt, moet je toch eens naar ons dak kijken!!
Surprise….

Heleen, - 30-03-’20 20:14
Ria

Oh haha ik ben benieuwd

Ria, (URL) - 30-03-’20 20:44
Irene

Ja, de ‘normale’ ziektes daar wordt nu niet veel over gepraat maar die kunnen er evengoed inhakken. Sterkte, schoonzus.

Irene, (URL) - 30-03-’20 22:32
Renesmurf

Ik negeer het nieuws maar een beetje, ik hoef niet alle doden te horen steeds. Als ik, of iemand anders, ziek wordt, dan is dat maar zo. We kunnen immers niet eeuwig blijven leven, het leven moet wel een beetje leefbaar blijven. Als wandelen niet meer mag dan ga ik toch. Gelukkig ligt niet alles stil en kan je bouw vooralsnog doorgaan.

Renesmurf, (URL) - 30-03-’20 23:08
John

Sterkte voor je schoonzus. Ook pittig normaal, maar nu in deze tijd helemaal denk ik.

John, (URL) - 31-03-’20 08:16
Sjoerd

Eigenlijk laat ik het meest corona nieuws links liggen. Ik wordt er alleen maar triest van… Ik wens je schoonzus veel sterkte toe.

Sjoerd, (URL) - 31-03-’20 08:43
Jan K. alias Afanja

Sterkte voor je schoonzus. Je zou haast vergeten dat er ook nog andere gezondheidsperikelen bestaan.
Over dat verhaal met die grijze daken heb ik zo mijn twijfels. Ons dak is ook grijs, maar geld … ho maar …

Jan K. alias Afanja, (URL) - 31-03-’20 10:20
Dhyan

Ik ben stinkend rijk en heb rode pannen.

Dhyan, - 01-04-’20 10:52
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.