Nat en oud

Geen mooi weer vandaag, integendeel, het was koud en het regende zelfs een tijdje behoorlijk. De boeren zullen er blij mee zijn, maar natuurlijk was het lang niet genoeg. 

Het was voor het eerst dat ik dacht, 'nu hoef ik niet per se naar buiten', dat was best fijn, maar een paar uur later toen het droog was deed ik toch nog een lekker rondje door de vochtige polder.

De meidoorn bloeit, ik hoorde de koekoek en de zwaluwen zijn er ook al, die hebben geen weet van corona.

Ik keek oude filmpjes en zette er een paar op de pagina's van Simba en Didi . Lang niet alles staat er nog en ik vraag me af of ik er misschien niet één film van moet maken, daar denk ik nog even over na, want die korte stukjes zijn ook leuk. 

Voor het eerst asperges gegeten dit jaar, dat werd een keer tijd. Joop kreeg een pizza en omdat er nog best veel van die oude wijnflessen liggen trok ik er eens een paar open. De eerste twee konden zo door de gootsteen maar de derde mocht er zijn, tenminste dat vonden wij, we zijn ook niet zulke kenners, maar de St. Emilion grand cru uit 2006 smaakte prima! Zelfs Joop nam een glaasje. Totaal geen combinatie met asperges allicht, maar daar til ik in dit geval niet zo zwaar aan hoor.

Ria Zaterdag 18 April 2020 at 7:04 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

zes reacties

Ellen

Hier vanaf ca. 3 uur motregen en heel moekerig. Voor de tuin ook een druppel op een gloeiende plaat. Wat een mooie foto’s weer, vooral die van de sloot. Heb je die nu gemaakt vanuit een ander oogpunt door de fotocursus ? Ik ben een leek hoor, maak ook geen foto’s, is zomaar een vraag.

Ellen, - 18-04-’20 19:57
Sjoerd

Een goede wijn hoort niet in de fles te zitten, maar moet gedronken worden… En of dat wel of niet bij asperges hoort zal me worst wezen.

Sjoerd, (URL) - 18-04-’20 19:59
Ria

Nee hoor Ellen op de cursus leer ik vooral mijn toestel wat beter kennen.meer niet

Ria, (URL) - 18-04-’20 20:45
Renesmurf

Goh, nu pas asperges, hier beneden bij de groenteboer staat de schilmachinne ook weer. Hier was het prachtig droog weer vandaag.

Renesmurf, (URL) - 18-04-’20 21:22
Jan K. alias Afanja

Hier was het ook vandaag de hele dag weer droog en zonnig. Zoals het er nu uitziet, zou dat ook best eens zo kunnen blijven de rest van april. Niet best voor natuur en de boeren, maar ik vond het in de tuin wel weer lekker vanmiddag.
Mooie foto’s, vooral die van de weg zwemmende meerkoet.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 19-04-’20 00:40
John

Het regende inderdaad maar het was zo weinig. En alles is zo droog. Zeker de toplaag van de bodem.

John, (URL) - 19-04-’20 08:27
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.