Uitslag

Vandaag stond in het teken van 'de uitslag'. Best spannend.

Half twaalf moest Joop in het ziekenhuis zijn. Er blijkt nu toch een behoorlijke vernauwing in zijn linker halsslagader te zitten. Heel lang geleden heeft hij dat ook eens in zijn rechter gehad, daarvoor heeft hij toen ascal geslikt en dat heeft daarna geen problemen meer gegeven. Er schijnen al meerdere tia's te zijn geweest, zoiets hoef je niet altijd te merken en de op een na laatste op 1 april waarschijnlijk een lichte beroerte. Wat precies het verschil is snap ik nooit.

Komende dinsdag is er een vervolgonderzoek met contrastvloeistof, waarop de dingen beter te zien zijn. Ze bellen dan woensdagmorgen wat de uitslag is. Blijkt nu dat er werkelijk een behoorlijke vernauwing zit van meer dan 50% dan volgt er binnen twee weken een operatie waarbij de ader schoon wordt gemaakt. Een opname van 1 nacht.

Ik vind het wel een opluchting eigenlijk, eindelijk eens iets gevonden, je snapt toch niet dat dat dan nooit eerder boven water komt. En nu ook maar hopen dat er de komende dagen geen rare dingen gebeuren, eigenlijk ben je toch net een tijdbom.

Vanmiddag wandelde ik en fietste Joop nog een rondje, nog steeds heerlijk weer al is het wel frisser dan gisteren.

Straks lekker een pizza van de pizzafabriek.

Ria Vrijdag 24 April 2020 at 4:01 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

vier reacties

Renesmurf

Misschien kwam het eerder niet aan het licht omdat het eerder nog niet zo ernstig was. Nou ja, nu verder. Het leven hangt sowieso altijd aan een zijden draadje, maar ja, dat weten we wel.

Renesmurf, (URL) - 24-04-’20 22:19
Sjoerd

Geen fijn nieuws uiteraard, maar toch een beetje zekerheid. En laat je pizza je smaken.

Sjoerd, (URL) - 24-04-’20 22:20
John

Nu weten jullie in ieder geval wat het is. Dat geeft lucht.

John, (URL) - 25-04-’20 07:54
Jan K. alias Afanja

Hopelijk loopt ook dit weer met en sisser. In elk geval sterkte en een goed weekend.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 25-04-’20 08:58
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.