Afstand

Er was gisteren een raat afgebroken, Joop heeft het laten liggen zodat ze zelf de honing eventueel weer naar binnen kunnen brengen. 

Eigenlijk wilden we honing persen vandaag, ik wilde bijna slingeren zeggen, maar het waaide veel te hard. Toch moet het er binnenkort maar eens van komen.

Joop was door al dat gescharrel met dat afgebroken ding best vaak in zijn handen en armen gestoken, maar daar zie je dan een paar uur later niets meer van en het jeukt ook niet. Het is goed tegen meerdere kwalen wordt er beweerd.

Die van Joop zijn Buckfast bijen en om een raszuivere koningin te krijgen gaan de darren speciaal naar Ameland om daar bevrucht te worden. Dat gebeurt begin volgende maand als ik het goed heb.

Vandaag was het een stuk aangenamer, ook op de weg. Gisteren leek het wel een gekkenhuis. Veel tegenstrijdige verhalen ook in de nieuwsberichten wat het gedrag van de mensen betreft in verband met Corona, we zullen het maar een beetje in het midden houden. Er zijn altijd mensen die ontzettend willen overdrijven en ik denk haast dat dat wat de stranden betreft wel meeviel, daar is ruimte zat en je gaat toch niet op je buurman zijn handdoek zitten, dus dan zit je al gauw anderhalve meter verder hoor.

Ria Vrijdag 22 Mei 2020 at 6:54 pm | | Standaard

vier reacties

Sjoerd

Ik vind dat de mensen te snel hun vrijheden misbruiken…

Sjoerd, (URL) - 22-05-’20 22:13
John

Ik ben nog nooit gestoken door een bij.

John, (URL) - 23-05-’20 08:02
Dhyan

Joop zou ze wat moeten opvoeden.

Dhyan, - 23-05-’20 08:47
Jan K. alias Afanja

Bijensteken schijnen sommige mensen met MS ook te kunnen helpen. Zelf heb ik me daar nog maar niet aan gewaagd.
Over die bevruchting van bijen uit het hele land heb ik bij Omrop Fryslân TV eens een mooie reportage gezien.

De stranden zijn groot genoeg, dat is het probleem niet. Het is alleen bij de strandopgangen op dat soort dagen vaak idioot druk, omdat mensen te beroerd zijn om een stukje te lopen. Maar dat is volgens mij nog nooit anders geweest.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 23-05-’20 12:11
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.