Gedachten

Soms heb je weleens een lijstje met dingetjes die eigenlijk moeten gebeuren, of niet per se moet maar waarvan je graag wilt dat het gebeurt, dat kan ook. 

Dat deed ik vandaag en ik was er eigenlijk heel de dag mee bezig, op een paar wandelingetjes na. Ik vond het vooral belangrijk de tekeningen pagina op te ruimen, er kwam niets meer tevoorschijn zowat en daar kan ik slecht tegen. Die is nu op het laatste jaar na netjes.

Verder heb ik de Zonnemaire pagina weer toegevoegd omdat er een leuke film voorbij kwam gisteren. Toch nog eens op zoek naar wat ik er eventueel verder op wil/kan zetten, al was het maar een paar linken naar deze of gene.

Dan is er ook nog de fotocursus met de architectonische opdracht, gebouwen, lijnen enz. Daar hebben we op Zonnemaire weinig van, dus daar dook ik ook mijn archief maar eens voor in. Ik geloof niet dat ik er nog voor op stap moet, lijnen en gebouwen zat.

IK keek ook nog eens bij de 'bloem' van gisteren en krijg toch het vage vermoeden dat het een asperge is, vooral ook omdat er veel aspergeplanten in de buurt staan.

Heel veel foto's gemaakt ook weer, dat gaat makkelijker zonder Didi. Ik hoef niet op te letten of er auto's aan komen, ook al ging ze op het laatst meestal wel zitten toch was ik altijd bezorgd om haar.

Het is ook anders als ik boven op mijn kamertje zit. Vaak dacht ik als ik een tijdje boven zat dat ik toch wel even naar beneden moest, naar Didi. Even een aai, even bij haar zitten met een kopje koffie, even wat aandacht. Op Scharendijke was dat ook anders, daar lag ze altijd bij me op mijn kamertje.

Dat schiet nu vaak door me heen... oh nee dat hoeft niet meer. Het zijn van die kleine dingen waardoor je er toch de hele dag door nog aan denkt. 

Nu is Joop er nog wel maar die is snel tevreden.

"Neem je geen hond meer?" 

"nee hoor, het heeft ook zijn voordelen" is nu steevast mijn antwoord, want natuurlijk is dat zo...

Veel foto's, veel bloemen vooral maar deze is leuk, niet echt scherp, maar ze mauwde er lustig op los, 'ik heb beet!"

Ria Maandag 08 Juni 2020 at 7:24 pm | | Standaard

zes reacties

Jeanne

Mooie gedachten-kronkels en mooie foto’s.

Jeanne, (URL) - 08-06-’20 23:34
John

Ja, geen hond heeft voordelen. JE bent net wat vrijer en zeker niet gebonden aan vaste tijden om met de hond naar buiten te gaan omdat het z’n tijd is. Ik was ook begonnen met mijn site, mijn mailformulier is gebroken, maar ging wat anders doen :P

John, (URL) - 09-06-’20 08:09
Sjoerd

Het mooiste gebouw voor de foto-opdracht is je eigen huis. Een huis wat je niet dagelijks tegenkomt en met geschiedenis. Dat voldoet prima aan de opdracht. Ik heb eens op Google gekeken, maar er zijn best goede standpunten van waaraf je een super foto kunt maken.

Sjoerd, (URL) - 09-06-’20 09:08
Ria

Daar zeg je wat sjoerd…

Ria, (URL) - 09-06-’20 09:15
irene

Voor je het weet is een huisdier ook alweer tien jaar ouder, net als je zelf. Daar moet ik wel om denken, nu hebben we weer een jong katje en een veulen, kunnen we daar over tien jaar nog wel voor zorgen? Niet dat je daar vrolijk van wordt, en tja je wilt ook niet al die tijd binnen blijven zitten nadenken over wat je misschien tegen die tijd allemaal niet meer kan. Zomaar wat gedachten …

irene, (URL) - 09-06-’20 10:31
Jan K. alias Afanja

In het begin van mijn tijd met MS werd mij ook vaak gevraagd “Waarom neem je geen hond, kun je mooi samen wandelen elke dag …”
Ik heb altijd gezegd dat ik liever probeer dagelijks mijn camera even uit te laten, dan kan ik gaan op een tijdstip dat mij het best past en wanneer mijn benen het ‘t best toe laten. :-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 09-06-’20 11:06
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.