Zoeken, vinden en winden

Vanmiddag ben ik nog eens even bij de bloem/plant aan de dijke wezen kijken en mijn vermoeden groeit met de dag, het is 'gewoon' een wilde asperge.  De knop gaat zich vertakken en wordt een grote plant net zoals die er naast staat, al is dat op de foto niet zo goed te zien, als je hem uitvergroot iets beter. Je zou ze dus kunnen eten denk ik, al is dat nu te laat.

Zo zie je maar, even googelen en je bent gelijk een stuk wijzer. Google rules...

Zo las ik ook een stukje over de speciale urinegeur die ontstaat nadat je ze gegeten heb, ik heb/ruik dat ook, soms al gelijk na het eten  Ik vind het juist lekker ruiken, maar dat is misschien net het zelfde als dat je je eigen winden lekker vind ruiken, om maar eens een vergelijk te maken. 

Vandaag hebben ze de onderste meter van de dijk gemaaid en ook sommige bermen moesten eraan geloven. Jammer weer, maar het bovenste stuk van de dijk staat nog.

Ik heb geen foto, ik was laat want deed eerst weer de (bijna twee) wekelijkse boodschappen. Het was rustig. Bij de Lidl moet je nu zelf je karretje schoonmaken met hun W3 glassex. Ik had niet veel nodig en geen hinder van anderen. We hebben nu zelf een flesje ontsmettingspul in de auto en dat doe ik dan ook na elke winkel. Dan voel ik me weer fris.

En dan speciaal voor Irene mijn nieuwe vriendjes aan de dijk. Ik nam 1x een paar worteltjes mee omdat we die aten, maar ik vind ze erg groot, ze zijn wel erg vriendelijk, maar die met die zwarte manen wilde gelijk alle worteltjes, of was het nu die bruine ik weet het niet meer, ik heb ze maar neergegooid richting het kleintje...

Ze hebben ook een erg vriendelijke baas met hond en de hond vind mij ook erg aardig, hij kon het ook met Didi al goed vinden.

Ria Dinsdag 09 Juni 2020 at 7:13 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , , ,

vijf reacties

Irene

Ha, bedankt Ria. Vlnr een vos, een schimmeltje en een bruine ;-) Ik hoop wel dat die dieren meer land hebben om in te lopen dan dat stukje tussen die twee draadjes?

Irene, (URL) - 09-06-’20 22:00
Ria

Ja hoor. Ik maak nog weleens een overzichtsfoto.

Ria, (URL) - 09-06-’20 22:16
John

Ja, asperges geven idd een aparte geur na het eten ervan. Wij hebben er pas nog op, altijd weer lekker vers van het land.

John, (URL) - 10-06-’20 08:26
Sjoerd

Ik ben niet echt een asperge liefhebber, ik eet ze wel af en toe. Doe mij maar een salade.

Sjoerd, (URL) - 10-06-’20 09:14
Jan K. alias Afanja

Ik wacht nog steeds op de eerste asperges van het jaar. Maar een paar worteltjes krijg ik wel elke dag.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 10-06-’20 10:48
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.