In de vroegte

We waren al vroeg op vanmorgen. Joop omdat hij een paar doosjes bijen die al een paar dagen in de garge stonden te zoemen weg moest brengen, ergens in Brabant en ik omdat ik geen oog dicht had gedaan. Ziek van het draaien en keren en pijnlijke schouders, ik wist niet meer hoe ik liggen moest.

Joop stapte in de auto en ik in de polder, de stille polder. Het was heerlijk!

Bloemen, beesten, bijen en de zon. 

Ik knapte er zowaar een beetje van op en thuisgekomen had ik weer een toestel vol foto's bij de koffie, ook fijn!

De bijen die Joop naar Brabant bracht worden vevoerd naar Ameland. In de boxen zitten darren die bevrucht moeten worden en om dan een raszuivere moer te krijgen moeten ze naar Ameland. Als ze dan terugkomen hebben de bijtjes een nieuwe koningin. 

Het gaat om Buckfastbijen en koninginneteelt, het filmpje gaat erover, misschien aardig om te zien. 

Ria Vrijdag 12 Juni 2020 at 6:04 pm | | Standaard

vijf reacties

Sjoerd

Dat is nog een heel gedoe met die bijen. Maar ieder zijn hobby…

Sjoerd, (URL) - 12-06-’20 21:53
Jan K. alias Afanja

Mooi. Ik vertelde laatst dat ik bij Omrop Fryslân eens een docu had gezien over de reis van deze bijen naar Ameland. Ik heb hem inmiddels gevonden, is wel Friestalig, maar de beelden zijn er niet minder om: https://www.youtube.com/watch?v=bngoU0sa90M

Jan K. alias Afanja, (URL) - 13-06-’20 00:53
Ellen

Wat leuk dat filmpje. Die mannen zijn ook wel bezige bijen. Ik heb wel eens gehoord dat als er geen bijen zouden zijn ook ons voedsel in gevaar kan komen.

Ellen, - 13-06-’20 08:35
John

Draaien en keren doe we allemaal maar de een soms net te veel. Het is de perfecte tijd om in de vroege uurtjes door de polders te sjouwen. Van bijen leer ik nu wat bij. :)

John, (URL) - 13-06-’20 09:05
Ria

Leuk Jan. Mooi filmpje!

Ria, (URL) - 13-06-’20 09:10
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.