Tussen haakjes

Sinds een paar weken staan er een stuk of vijf bijenkasten onder aan de Binnendijk. Die mvrouw heeft een hele grote tuin, dus ze dacht zeker 'kom, laat ik eens wat bijen(kasten) uitnodigen'.

Geen bloemetje in de buurt te bekennen, ze staan tussen de bomen, die bijen zijn denk ik een beetje boos want ik ben al twee keer aangevallen nu, vanmorgen weer.

Het is dan zomaar 1 (één) bij hoor en ik loop bovenop de dijk, 's morgens in de vroegte, te genieten, en dan komt er zo'n rotzak rond mijn hoofd draaien. Niet op een paar meter afstand of zo, nee hij komt gewoon naar me toe en is van plan me dood te steken, zo voelt dat. Kortom ik kom voorlopig niet meer op de Binnendijk. Dat zullen dan wel rondjes Stoofweg worden. Gelukkig zijn de kersen bijna op.

In de Bosweg beginnen de papavers te bloeien, een prachtig gezicht en in de Korteweg de aardappels, het wordt een feestelijke boel buiten. Goed dat ik wat foto's maakte, want even niet die kant. (zie boven)

Toen we zaterdag op het terras bij de Smisse zaten, waar je nu trouwens heel luxe best ver uit elkaar kunt zitten als je dat wilt, zag ik al dat er bij de buurman (welke buurman, zou Joop zeggen), vanuit huis de achterbuurman, maar vanaf het terras gewoon de buurman, die daar pas woont, allemaal schilderijtjes (dacht ik) voor het raam stonden, maar het blijken tegels te zijn. 

Achterbuurman doet vanalles met tegels. Erg leuk. En mooi ook, denk ik... voor binnen en buiten, wat je maar wilt.

Gewoon weer een winkel in Zonnemaire! (toch zoiets dan)

Vroeger woonde daar huisschilder Wim Telle.

Ria Dinsdag 16 Juni 2020 at 6:50 pm | | Standaard

zes reacties

Ellen

Wat mooi, die witte papavers. Leuk om via jouw blogg te kunnen zien dat er heel andere gewassen in Zeeland worden geteeld dan hier op de Veluwe. Ook o.a. het vlas. Dat zien we hier niet.

Ellen, - 16-06-’20 20:19
ria

Hier gaat het vooral om het blauwmaanzaad.

ria, (URL) - 16-06-’20 20:27
Renesmurf

Raar dat mensen graag zulke stekende beesten houden. En dan ook nog zonder bijbehorende bloemenvelden. En alles veranderd, en soms is dat goed.

Renesmurf, (URL) - 16-06-’20 22:24
John

Vreemd dan dat ze daar bijen houdt. Pech voor jou dus. Ik ben nog nooit door een bij gestoken. Leuk die tegels. Niet eerder gezien.

John, (URL) - 17-06-’20 08:40
Sjoerd

Leuk die tegels, kan ook mooi zijn voor toeristen als herinnering.

Sjoerd, (URL) - 17-06-’20 09:44
Jan K. alias Afanja

Nou ja, als de wandeling voorlopig niet meer linksom kan, dan moet ‘t eerst maar een tijdje rechtsom.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 17-06-’20 21:05
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.