Van somber naar lichter

Donkere boel vanmorgen, storm en af en toe wat druppels regen, maar ik waagde het erop en dan is het daarna gewoon fijn dat je het even gedaan hebt en smaakt de koffie dubbel zo lekker en Mir deed ook eind van de morgen gezellig nog een bakje mee.

Joop had een rustdag wat fietsen betreft, die vertrok half de middag om de bevruchte koninginnen op te halen.

Toen hij wegreed was het nog steeds somber, maar ik besloot om toch nog maar een rondje te doen.

Bij de Dijkhuisjes lag er een afgedekt dood paard. Ze lopen daar nog niet zo lang, ik schrok behoorlijk want het paard daarvoor was in de sloot gevallen en ik had al aan de eigenaar gevraagd of dat toch ook weer niet kon gebeuren, maar nee. Er liep wel iemand dus ik vroeg wat er gebeurd was. Het paard mankte en liep op drie benen zei hij, zodoende was het afgemaakt. Ik heb geen verstand van paarden, maar vraag me toch af of dat dan per se moet. De bruine is dood. De andere twee kwamen hinnekend naar me toe, alsof ze het wilden vertellen, want dat deden ze anders nooit.

 Daar wordt een mens weer niet vrolijk van natuurlijk, maar het lopen ging lekker en ik besloot nog een extra stukje aan mijn rondje te plakken. Hoe verder ik kwam, hoe lichter het werd, op het eind kwam zelfs de zon erdoor.

Wandelen is goed voor lichaam en geest.

Ria Maandag 29 Juni 2020 at 6:13 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , ,

vier reacties

John

Nou, een vriendin van ons heeft paarden en die zou ze niet zomaar laten afmaken. Ik denk dat ik er zelf ook wel moeite mee zou hebben.

John, (URL) - 29-06-’20 19:46
Sjoerd

Soms is een dierenarts ook beperkt in zijn handelingen en zit er niets anders op.

Sjoerd, (URL) - 30-06-’20 07:50
Margo

Paarden hebben benen terwijl alle andere dieren poten hebben. Tegelijk wordt een paard ‘afgemaakt’ als het hinkt. Waarom hebben die mensen paarden?

Margo, - 30-06-’20 11:15
Jan K. alias Afanja

Tja, ik weet ‘t ook niet met zo’n mank paard, maar je hoort vaak dat ze dan worden afgemaakt. Waarom …? Geen idee.
‘t Past in elk geval wel bij het donkere en grijze weer dat we hier nu al twee dagen hebben.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 30-06-’20 16:43
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.