Polderperikelen

Dit is de Korteweg, daar kom ik normaal gesproken elke dag minsten wel één keer doorheen. De Korteweg is pas voorzien van een nieuw wegdek wat eigenlijk helemaal nog niet nodig was, maar goed, we kunnen er weer jaren tegenaan.

Het verschil met de berm was nogal erg groot geworden wat elkaar passeren met de auto bijna onmogelijk maakte, dus dat is opgevuld met aarde en dat hebben ze weer ingezaaid met koolzaad... of iets anders geels, maar dat belooft wat de komende tijd! Het wemelt er nu al van de koolwitjes en zo hebben we tot lang in het najaar een kleurrijke berm denk ik zomaar.

Vanmiddag weer een rondje. Het was druk in de polder met boeren die heen en weer sjeesden met machines en trekkers, het is duidelijk oogsttijd, tenminste wat de uien en de tarwe betreft en het vlas wordt ook gemaaid, al ging de machine die ik aan het filmen was stuk. Er stond daar ook wel erg veel onkruid.

Prachtige wolkenluchten onderweg.

Een praatje hier, een praatje daar, een filmpje, een fotootje, ik kwam niet ver vanmiddag. Dat hoeft ook niet, het buiten zijn op zich is al lekker genoeg.

En nu wordt het weer warm. Van mij hoeft het niet, want wandelen in de hitte is niet fijn.

Ria Woensdag 29 Juli 2020 at 6:38 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , , ,

drie reacties

Jeanne

Wat een uitgestrektheid daar bij jullie, mooi!!

Jeanne, (URL) - 29-07-’20 21:28
John

Hier is het ook een drukte van jewelste met boeren. Ze hebben heel de zomer wel wat te doen tegenwoordig.
Lekkere polderfoto’s!

John, (URL) - 30-07-’20 08:52
Sjoerd

Buiten zijn is inderdaad het belangrijkste, vitamientjes sparen voor de winter…

Sjoerd, (URL) - 30-07-’20 11:28
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.