Goud en koper

Gisteravond ook nog even een klein rondje gedaan, het was nog heerlijk buiten.

Alles bij elkaar toch wel veel op één dag , gelukkig was ik niet stijf vanmorgen, maar ik had toch niet het gevoel dat ik er vandaag weer zo tegenaan zou gaan.

Lekker rustig aan gedaan, gewandeld en gekleurd, meer niet.

Joop begon met het opruimen van de kast in de garage. Dat deed hij al eens eerder en zo wordt het steeds minder en minder. Ik stond erbij en keek hoe toch allemaal goeie zelfs nieuwe spullen de rolemmer in gingen, sommigen zaten nog in verpakking, maar volgens Joop allemaal verouderd en dat snap ik ook wel, maar het druist ook wel een beetje tegen mijn gevoel in, al die goeie dingen, onbruikbaar, niet meer van deze tijd, enz enz.

Er blijft ook nog wel wat over hoor, hij zal heus wel weten wat misschien ooit nog eens van pas komt, want daar gaat het dan om  ik zag ook koperen koppelingen, een handjevol zij hij, maar koper is goud waard zei ik, maar volgens Joop was dat niet zo, hooguit een dubbeltje, ik ben maar weggegaan.

En nu nog even naar de bijen. In het weitje waar ze staan zijn ze een schuurtje/stal aan het bouwen zodoende kan hij er overdag niet terecht.

Ria Dinsdag 18 Augustus 2020 at 6:57 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: ,

vijf reacties

Sjoerd

Tsja, opruimen kan pijn doen. maar af en toe moet je eens even met de bezem erdoor. ik heb vandaag ook weer het nodige weggedaan.

Sjoerd, (URL) - 18-08-’20 19:53
John

Goeie pullen weggooien omdat ze verouderd zijn? Ik bracht het dan naar de kringloop of zoiets. Er zijn kostbare grondstoffen voor gedolven.

John, (URL) - 19-08-’20 09:36
Dhyan

Je moet maar zo denken Ria als je geen klusjes hebt en alles tiptop verzorgd hoef je geen voorraad aan te houden. In het andere geval kun je alles wel weer een keer ergens voor gebruiken. Wanneer ik iets naar de stort breng is het op de draad versleten. Als ik daar ben moet ik me wel erg bedwingen om al die nog goedogende en zeer bruikbare spullen niet stiekem mee te nemen.

Dhyan, - 19-08-’20 11:53
ria

@John: Vanmorgen al het ijzer en koper uit de kliko gevist, dat leverde toch €16,21 op :-)

ria, (URL) - 19-08-’20 12:49
ria

@Dhyan: ja dat heb ik ook en ik heb zo al eens een rotan stoeltje gered, het lag nog bij die man op de kar gevraagd of ik het mocht hebben en snel in de koffer gedaan. Het mag eigenlijk niet hè.

ria, (URL) - 19-08-’20 12:51
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.