Mét pit graag

De afspraak stond omdat we dachten dat we vandaag naar Goes moesten, maar dat deden we gisteren al en daarom gingen we vanmorgen nog een keer, om de omgezette oude filmpjes op te halen, bij Remako.

Ik ging mee omdat de eigenaar van het bedrijf een oude buurman uit Scharendijke is, uit de tijd toen we nog in de Ingridstraat woonden. Het was leuk elkaar weer eens even te ontmoeten en te horen over NAH waar hij bij betrokken is vanwege een zoon met verlamming door hersenletsel. Van NAH had ik dus nog nooit gehoord.

Daarna met de filmpjes weer naar huis, het meeste van de familiedingen die erop staan had ik al wel gezien, maar er waren ook nog een paar verrassingen, ach ja, allemaal verleden tijd.

Vanmiddag was het wachten op de lamp en er was een storing bij Delta. Wel fijn dat ik nu sinds een maand een telefoonabonnement met internet heb, af en toe is het soms even handig.

Ik was ook nog even bij de groenteboer in Nieuwerkerk en zocht naar druiven, want dat is nu toch ook het seizoen ervoor. 'Zonder pit' stond bij de blauwe en witte druiven. Ik vroeg of hij er niet mèt pit had, want die zijn namelijk veel gezonder en lekkerder, ik kauw ze altijd stuk, lekker! Maar nee die had hij niet want klanten hebben liever zonder, hij wilde ze wel speciaal voor mij bestellen, maar ik kom daar haast nooit dus dat hoefde niet, ik zoek ze wel ergens anders.

De lamp hangt inmiddels, dat kostte wel de nodige moeite, Joop op de trap en ik op mijn bureau, we worden ouder. Ook het 'insteken' van de lampen was nog een klus op zich....nu maar wachten tot het donker wordt! 

Oh ja een foto van vijf jaar geleden toen we zelf nog heel veel pruimen hadden. Eén zo'n fles heb ik nog te staan, niet helemaal vol meer en nog steeds lekker. En vijf jaar geleden waren we ook in Beek voor een feest.

Ria Vrijdag 28 Augustus 2020 at 7:24 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

twee reacties

Ellen

Druiven met pit zit veel meer smaak aan. Nu ik die foto zie van pruimen op brandewijn herinnering ik mij dat mijn moeder dat deed met blauwe druiven. Dat smaakte dan in de winter heerlijk.

Ellen, - 28-08-’20 20:40
Sjoerd

Ik heb ook liever een pruimpje met pit…

Sjoerd, (URL) - 28-08-’20 21:37
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.