Welzijn

Een heerlijke morgenstond, hij had wel geen goud meer in de mond, maar daarom was het niet minder lekker en stil en mooi. Onderweg sta ik soms even stil en doe wat oefeningen, ik ga niet op straat liggen maar de armen omhoog en zijwaarts dat gaat, evenals het hoofd eens flink draaien.

Ik ben vastbesloten toch wat dingen aan te passen wat betreft de artrose.

Ontzuren staat bovenaan, daar lees ik veel positiefs over, morgen eens naar de natuurwinkel. Fruit en groente eet ik wel genoeg, dagelijks een citroen  moet ook goed zijn en koningskruid/bassilicum ook. Gemberthee (met citroen) drink k al elke dag, eigenlijk doe ik best al veel goed, op kalk na dan. Ik lust geen melk, sommige kazen vind ik lekker maar krijg snel het zuur bij teveel. Ik ben tegen tabletten zolang het met normale voeding is aan te vullen. Tips zijn welkom hoor.

De overgebleven rijst van vanvond heb ik wel bewaard, nu nog melk kopen want rijstepap vind ik weer wel lekker en broodpap ook, ik denk dat ik aan de pap moet!

Zo stil als op de foto was het dus en je komt ook niemand tegen... behalve bij de Dijkhuisjes daar kwamen Paule met zijn bazinnetje me tegemoet, we liepen gezellig samen een stukje op. Het eenzame paardje werd gevoerd... tja een paard heb je voor jaren, er staat er hier in de buurt nog eentje alleen te zijn en hoewel zijn/haar eigenaar zegt dat hij/zij niet zielig is vind ik van wel. 

Deze klrijgt veel aandacht van de Dijkhuisjesbewoners ook al staat zij/hij maar alleen.

Vamiddag wandelde ik een rondje met Paule, met zijn vrouwtje komt hij niet verder dan het eind van de Dijkhuisjes, maar zij zorgt ervoor dat hij toch meestal elke dag een fijn rondje wandelt, zoals met mij, vanmiddag met Heleen erbij zodat wij onderweg wat bij konden kletsen.

Nadien buiten in de tuin een kopje thee gedronken, maar het wordt herfst hoor, die hangt duidelijk in de lucht!

Ria Woensdag 02 September 2020 at 6:46 pm | | Standaard

drie reacties

Sjoerd

Ik ben het met je eens, een paard alleen in de wei is zielig en hoort niet. Het hoort gewoon bij soortgenoten te staan. Zo is het in de natuur ook.

Sjoerd, (URL) - 02-09-’20 21:48
John

Geen suiker helpt ook tegen gerichtspijn, geen alcohol, niet roken. Dat laatste doe je al niet. Goed slapen is belangrijk. Vlees kan klachten verergeren. Uhm, en voldoende blijven bewegen maar dat doe je sowieso wel.

John, (URL) - 03-09-’20 08:12
Jan K. alias Afanja

Ik heb al genoeg moeite om mijn eigen lijf en leden wat fit te houden, dus van mij hoef je niet meteen adviezen te verwachten. Maar als ik ze had, kreeg je ze van me. Dat dan weer wel. :-)
Gister was het hier in het noorden een heerlijke nazomerdag, waarbij het goed toeven was op het terras in de tuin. Vandaag lijkt de herfst echt zijn intrede te hebben gedaan.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 03-09-’20 10:51
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.