Kleine dingen

Gisterochtend heb ik eerst eens alle laadjes, of toch de meeste, eens opgeruimd. Dat was de eerste keer na de verhuizing die inmiddels toch ook alweer ruim vier jaar geleden is. Ik was alweer iets kwijt, een kleine boodschap die ik zaterdag deed al lopend met mijn rugzak naar Brouwershaven en nu nergens meer te vinden.

Het ruimde weer lekker op, een prullenbak vol met dingen waarvan ik dacht waarom bewaar ik het toch steeds. Weg ermee! Het tubetje is nog steeds niet terecht, net zo min als het oplaadsnoertje en de kleine boodschap.

Maar..... vanmorgen schoot me iets te binnen, ik gebruikte zaterdag een rugzak die ik niet vaak gebruik en die altijd in de garage ligt, ik keek er eens in en ja hoor.... de kleine, vergeten uit te pakken, boodschap.

Het was een beetje grijs vandaag, maar best lekker wandelweer. Ik wandelde weer eens naar de Veerhoek en na de thee wandelden we samen nog een stukje op.

Er stak een muisje de weg over, hij dook weg in het gras maar we wilden wel even een foto maken natuurlijk en Heleen is echt niet bang van muizen, ik zou dat niet durven hoor zo'n engerd op m'n hand.

Ria Dinsdag 08 September 2020 at 6:52 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

elf reacties

Heleen

Ik zie een schattig muisje op een wel erg rimpelige had! En de muis schijnt een rosse woelmuis te zijn, die op de Wadden voorkomt en in het oosten van het land. Je zocht het allemaal uit Ria, maar deelde het dan weer niet. Het is leuk als je weet welk soort muis het is, hij óf zij was geen gewone huis-tuin of keukenmuis en ook geen veldmuis.

Heleen, - 08-09-’20 20:24
Irene

Wat een schatje, die is niet voor de poes ;-)

Irene, (URL) - 08-09-’20 20:47
Ellen

Ik vond zijn vacht, of heet het pels, er al zo langharig uit zien in vergelijking met een veldmuis. Ik gruwel van muizen maar ieder zijn hobby.

Ellen, - 08-09-’20 21:17
ria

Ik weet niet zeker of het de rosse woelmuis is hoor Heleen, ik googelde op muizen en afbeeldingen en toen leek dees er wel erg veel op maar het kan ook zomaar een andere zijn, daarom vertelde ik het niet.

ria, (URL) - 08-09-’20 21:26
Sjoerd

Maakt niet uit, het is wel een grappig diertje… Mooi dat je de spullen toch gevonden hebt.

Sjoerd, (URL) - 08-09-’20 22:52
Renesmurf

Ja, als de tijd van het weggooien rijp is dan moet het ook maar. Of nog maar weer bewaren, kan ook. De natuur kent veel moois, leven en laten leven.

Renesmurf, (URL) - 08-09-’20 22:55
John

Ik ruim mijn la ook op. Ik heb alles graag netjes als ik er iets uithaal en soms wordt het vanzelf een beetje een rommeltje.
Bang van muizen ben ik ook niet maar ik moet altijd opletten dat Bentley er geen hap naar doet want die eet ze het liefst op.

John, (URL) - 09-09-’20 08:43
Dhyan

Het lijkt wel een tamme, normaal vluchten muizen toch van je weg?

Dhyan, - 09-09-’20 10:01
ria

Ja dat deed deze ook wel maar in de berm bleef hij staan.

ria, (URL) - 09-09-’20 12:37
Margo

Wat een schattig muisje! Hoe kreeg ze die te pakken, en dat ie niet gelijk van haar hand sprong!

Margo, - 12-09-’20 17:19
ria

@Margo: hij bleef zitten waar hij zat, beetje geschrokken misschien, verlamd misschien, we weten het niet maar ze kon hem zo pakken.

ria, (URL) - 12-09-’20 19:29
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.