Overleven

Heerlijk geslapen afgelopen nacht, ik at een appeltje voordat ik ging, het viel me al meer op dat dat helpt. Je weet het niet hè, waardoor het komt of waaraan het ligt, maar goed... vanavond maar weer een appeltje.

Ik denk trouwens dat het toch wel zal lukken want ik had het weer behoorlijk druk. Eerst een rondje natuurlijk, maar na de bolus barstte ik los. Eerst moest de badkamer er aan geloven en alles wat daarbij hoort. 

Daarna de buitenboel, ik weet het, het was nog maar even geleden maar daarna stormde en regende het, dus ik deed het nog eens nu met mooi weer in het vooruitzicht. Verder veegde ik en knipte de klimop van de buurvrouw die in de overkapping groeit.

De andere buurvrouw en ik ruilden potjes, ik kreeg lege en zij volle. De stekken van de geldboom die ik geplant had, deze heb ik nog over, dus als je interesse hebt.... en er liggen er nog een paar gewoon los en die krijgen ook gewoon nog wortels zag ik.

Het stekje dat ik laatst meenam uit Dreischor zou nu niet meer in mijn tasje passen, prachitge geraniumbladeren. Daarachter staat een reserve tibouchina stek, die doet het ook. In de rode pot zit er ook nog een maar dat is een beetje raar geval.

En omdat ik nu toch bezig was, het is er tenslotte de tijd voor, haalde ik het plantje weg bij de varen die binnen staat. Het staat daar al een paar jaar te groeien, geen idee wat het is dus die mag buiten lekker verder groeien.

Rechts staat een plantje dat ook al sinds vorig jaar bij de Tibouchina staat, nu dus niet meer, het lijkt een boom, we zullen het zien.

Na dat allemaal gedaan te hebben deed ik ook nog even een rondje voor de afwisseling en plukte een okkernoot van de boom van Kees. Ja zo gaan dingen toch een eigen leven leiden bij mij en dat vind ik leuk. De bast was al open en de noot ga ik ( alweer) planten. Er kunnen niet genoeg okkernotenbomen zijn tenslotte.

Op de bovenste foto een meidoornboompje zoals de meeste meidoornboompjes er nu uit zien, barstens vol bessen en geen blaadje meer te bekennen

Zalm gegeten vanavond, dat was al een tijd geleden, lekker!

Ria Maandag 14 September 2020 at 7:18 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , ,

zeven reacties

Irene

Die in het potje rechtsonder lijkt mij een berk en dat links lijkt wel een laurier maar daar is het nog een beetje te vroeg voor, om dat met zekerheid te kunnen zeggen.

Irene, (URL) - 14-09-’20 21:48
Sjoerd

Een meidoorn zou ik ook nog wel in de tuin willen hebben. Maar ik zag dat ze vrij prijzig zijn bij intratuin. Toch eens gaan zoeken.

Sjoerd, (URL) - 15-09-’20 08:27
Jan K. alias Afanja

Mooi al die potten. Daar doen we hier de laatste tijd ook steeds meer mee. Daar is de waterhuishouding beter te onderhouden dan in de hoogste en droogste stukken tuin.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 15-09-’20 11:21
Dhyan

Ik ben gek op grillige structuur van okkernootbomen en de schaduw van platanen.

Dhyan, - 15-09-’20 13:02
ria

@Dhyan is dat het begin van een boek, of een regel uit een gedicht?

ria, (URL) - 15-09-’20 19:02
John

De meidoorn is toch een pracht struik. Hier staan er gelukkig nog enkele in de polder. Appeltjes zijn altijd lekker.

John, (URL) - 16-09-’20 08:10
Dhyan

De titel heb ik dus al.

Dhyan, - 16-09-’20 09:33
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.