Gebrek

We waren vanmorgen al vroeg op stap. Ik moest om 8.20u in Scharendijke zijn en Joop om 8.30 in Zierikzee. Dat hield in dat ik te vroeg was anders zou Joop het niet redden en zodoende wandelde ik een stukje door ons oude dorp en was mooi op tijd bij de dokter. Ik kon zo doorlopen.

Het was een vreemde nieuwe dokter. Ik had dus een vlekje, die heb ik wel vaker, maar deze is er zomaar ineens in een paar maanden tijd, ik weet niet precies en het is een hobbeltje op een rotplek, ik zit er steeds aan. Die moet weg, zoals altijd alle andere vervelende vlekjes.

Ze keek er eens naar  'het lijkt een ouderdomsvlek' zei ze, ja dacht ik, dat zal best,  'die kunnen we aanstippen, maar ik weet niet of dat lukt, hij is nogal groot en oh we hebben hier geen stikstof daarvoor moet u in Brouwershaven zijn'. Ze maakte een afspraak met de assistente daar, volgende week kan ik terecht. 

'Maar eigenlijk zijn wij niet voor zulke dingen' vervolgde ze. Ik stond paf! Als ze zich een klein beetje in mijn voorgeschiedenis verdiept had, had ze kunnen zien dat ik jaarlijks met vlekjes kom, dat ik eigenlijk daarvoor elk jaar terug moet/mag/kan en dat dr. Glerum er voor gaat zitten en zelf meevoelt of er nog een ongerechtigheidje is. Het is dus mijn eigen stomme schuld dat ik er niet aan gedacht heb een afspraak met haar te maken. Dom dom dom, maar dat komt ook omdat het me normaal gesproken niet zoveel uitmaakt wie ik heb, het zijn allemaal leuke doktoren die we hebben, dan verwacht je toch niet opeens zo'n vreemde muts.

Zij had misschien liever een oordeel gegeven over mijn pijnlijke schouders en een pilletje voorgeschreven, maar jammer genoeg wist ze niet dat miezerige vervelende kleine vlekjes  voor mij belangrijker zijn wegens meerdere kwaadaardige familievlekjes.

En ik zeg het er maar even bij, dit ben ik, of eigenlijk een tekening van mezelf op de manier zoals ik gewend ben om te tekenen. Toch maar bewaren.

De kleinkinderen heb ik ook ooit eens zo gedaan, die waren beter gelukt geloof ik. Hier Levi. ach trouwe lezers weten het nog wel, het is nu vijf jaar geleden.

En het is zooo'n genot dat de foto's er weer zijn, blader maar eens, allemaal foto's in het archief! Geweldig!

Ria Woensdag 30 September 2020 at 1:29 pm | | Standaard

vier reacties

Renesmurf

Stomme mutsen krijg je nooit een band mee, die zitten er alleen maar voor de centen. Jammer maar helaas. Foto`s kijken is altijd leuk.

Renesmurf, (URL) - 30-09-’20 22:08
Sjoerd

Iedere dokter heeft zijn eigen methodes, en die stemmen niet altijd overeen met wat we willen. Mooi dat alle foto’s weer compleet zijn.

Sjoerd, (URL) - 30-09-’20 22:39
Jan K. alias Afanja

Ja, de ene dokter is de andere niet natuurlijk.
Toen wij zo’n 15 jaar gelden een nieuwe huisarts kregen, heb ik daar erg aan moeten wennen. Over iets wat me dwars zat, heb ik eens een opmerking gemaakt. Dat pakte hij goed op, en sindsdien kan ik prima met hem overweg.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 30-09-’20 23:39
John

Bij onze huisarts lopen er nu opeens 5 en het kan zijn als je belt dat ze vragen of je naar een geheel andere praktijk wilt. Ik vind dat geen goeie ontwikkeling want de dokter raakt de band met zijn patiënten kwijt en andersom. Ik vind dat zo’n muts best even in je dossier kan kijken voor ze je roept.

John, (URL) - 01-10-’20 07:41
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.