Doodshoofd

Het was droog vanmorgen, dus ik kon weer eens met Paule op stap. Bazinnetje was blij dat ik kwam. Ze was al geweest met hem, maar ik merkte wel dat het haat zwaar viel, veel wind en dan slecht ter been met een hondje, dat is onhandig. Hij had ook nog niet gepoept, dat houden we ook in de gaten natuurlijk.

Dus we deden een rondje en kwamen twee dames tegen die ik wel vaker tegenkom. Even een praatje natuurlijk en welk rondje ik dan deed. 'Oh, heb je de doodskopvlinder gezien?' vroeg de ene, nee dat had ik niet en ze legde uit waar hij gisteren zat. 

We maakten het rondje af en ik besloot er even langs te fietsen en jawel, daar zat hij! Paar foto's gemaakt en weer naar huis. 

Vanmiddag moest ik naar de dokter voor het aanstippen van mijn 'puuste' en ik besloot er nog eens langs te rijden. Hij zat er nog steeds en het waaide inmiddels best hard. 

Op de terugweg nog een keer, steeds een paar foto's makend, maar hij zat heel onhandig aan de noordkant van een boom zodat ik de sloot in moest om hem goed in beeld te krijgen. 

En ja hoor, ik kwam bij de dokter en daar stond het: 'bij binnenkomst mondkapje opzetten', die lagen in de auto had Joop al een paar keer gezegd, maar ik mopperde wat en er kwam een man samen met mij aan, 'eentje van mij hebben?' vroeg hij. Hij had een heel pakje in de auto. Fijn. Ik was geholpen, later bleek dat er binnen ook nog klaar stonden, daar heb ik er toen ook nog maar eentje van gepakt.

Nu ja, mijn puist is aangestipt, ik ben voorlopig weer uitgedokterd hoop ik.

Ria Dinsdag 06 Oktober 2020 at 6:33 pm | | Standaard

vier reacties

Heleen

Ook al zat hij aan de verkeerde kant van de boom, de foto’s zijn heel goed gelukt!

Heleen, - 06-10-’20 20:35
Sjoerd

Heel bijzonder, ik heb er nog nooit ene gezien.

Sjoerd, (URL) - 06-10-’20 22:11
Jan K. alias Afanja

Wat een aparte vlinder is dat. Die heb ik ook nog nooit gezien.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 06-10-’20 22:17
John

Dat is toch wel een gelukstreffer. Ik zag er nog nooit een in het echt.

John, (URL) - 07-10-’20 09:06
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.