De liefste

Gisteren gebeurde het weer, ik had een wandeling gemaakt en liep door het dorp naar huis.

'Zonder hond? Neem je geen hond meer? Geen zin meer on te wandelen...!..' en ik herhaalde nog maar eens dat ik er niet meer aan begin, dat ik tenslotte ook iets kan krijgen.... of Joop

Maar nee, zo màg ik niet denken, ik moest naar die oude man van een stukje verderop kijken die elke dag nog met zijn hondje loopt. Ja die oude man heeft geluk, maar er is ook een oude vrouw die steeds weer aan het regelen is om haar hondje een stukje te laten lopen, maar daar komt niemand mee aandragen.

Nee, ik moet afwachten wat er op mijn pad komt! Dat vooral!

Nou als ik niet wil dat er een hond op mijn pad komt dan komt hij er ook niet, zo simpel is het.

Ik wandel met genoegen, zeker nu het zo koud is, lekker door, flink de pas erin.

Geen hond heeft ook zijn voordelen. Heel de dag regen vandaag en ik hoef niet naar buiten, best fijn, al had ik het met hond natuurlijk wèl gedaan, ingepakt en wel een rondje en er zijn echt heel veel hondenbezitters die met zulk weer alleen even naar een stukje gras lopen en snel weer naar binnen gaan.

Als ik nog tien jaar jonger was begon ik gelijk weer aan zo'n dotje als in het filmpje, zoals ik ook tien jaar geleden deed en daar heb ik nooit een dag spijt van gehad en het zou dan ook echt weer een Rottweilertje zijn hoor, dat zijn de liefste, ik mis haar nog elke dag...

Ria Zondag 15 November 2020 at 6:05 pm | | Standaard
Gebruikte Tags:

zes reacties

Ina

Zo schattig die filmpjes!!!

Ina, - 15-11-’20 20:15
Heleen

Jij mag zelf beslissen of je nog zo’n geweldig Rottweerpupje aanschaft of niet. En als we alles van tevoren weten zijn alle keuzes zo gemakkelijk. Ik wandel ook het liefst met een hond, inmiddels doe ik dat nu al 12 jaar zonder. Gelukkig komt Blas zo af en toe logeren en daar geniet ik ontzettend van. Maar als het soms niet meezit met je gezondheid, en dat gebeurt bij het ouder worden, ben je blij dat je niets hoeft te regelen voor je hond.
Dus blijf lekker wandelen zonder Didi, maar wel met haar in je hart!

Heleen, - 15-11-’20 21:02
Sjoerd

Wandelen zonder hond gaat ook prima, maar je hebt gelijk, het hoeft niet als het weer even tegenzit… Ik geef je groot gelijk. Als onze katten er niet meer zijn komen er ook geen nieuwe meer. Ik wil anderen niet met de zorg daarvan opzadelen.

Sjoerd, (URL) - 15-11-’20 22:14
John

Ik ga door weer en wind voor de hond :)
Hier aan de overkant woont Wies, en ze is 89 en heeft een hond die ze elke dag 4 kilometer uitlaat. Niet zo snel als ik loop maar ze doet het wel. Ik denk wel eens dat de hond haar jong houdt.

John, (URL) - 16-11-’20 08:37
Jan K. alias Afanja

Ik vind het nog steeds heel verstandig dat je er niet weer aan begint.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 16-11-’20 09:42
ria

@John, dat zou best kunnen hoor, ze heeft iets om voor te zorgen en om tegen te praten, maar ik heb Joop ook nog hè en ik denk dat je jong voelen ook vooral tussen je oren zit en met je geest te maken heeft.

ria, (URL) - 16-11-’20 10:41
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.