Op tijd

Vanmorgen was ik even bij de dokter, mijn buik deed/doet een beetje raar af en toe en of dat nu van die pillen komt weet ik niet, ik ben er inmiddels alweer mee gestopt (met alles), maar het leek me toch beter om even te gaan.

Het was afgelopen 8 november 30 jaar geleden dat mijn moeder overleed, ik moet er vaak aan denken omdat ik nu net zo oud ben als toen zij ziek werd.

Ze werd 74. Zij wachtte wel te lang met naar de dokter te gaan en een paar maanden later was ze dood. Ik was toen 43.

Ik heb eigenlijk geen aantoonbare klachten, alleen af en toe dat vage gevoel en toen ik eenmaal gebeld had voor een afspraak was het weg. Dat heb ik altijd. Natuurlijk ben ik toch gegaan en werd onderzocht, er viel niets onregelmatigs te voelen en te zien, ze keek ook even naar binnen met die rare eendebek en nam gelijk wat weefsel mee, dan is dat ook maar weer eens gebeurd. Het stelt toch gerust en anders blijf ik maar voelen of ik niets voel. 

Op de foto is ze half de veertig denk ik, er staan middelbare schooltassen op de stoep, mijn vriendin en ik maakten huiswerk op de stoep in de zon. 

Ze was gek op suede jassen, leren tassen, schoenen, lekker soepel moest het zijn en dan ze bleef er aan ruiken! Haar kleren naaide ze zelf, was ze in Zierikzee geweest dan kwam ze altijd wel met een lapje voor een rokje thuis.

Ria Vrijdag 27 November 2020 at 4:18 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

zeven reacties

Sjoerd

Het is gewoon de tijd van het jaar om over zaken na te gaan denken. Niet goed, maar wat doe je eraan.

Sjoerd, (URL) - 28-11-’20 08:59
John

43 is ook jong, slechts 6 jaar ouder dan mijn moeder werd. Je kunt beter laten nakijken als je iets voelt want in angst leven voor iets is ook niet goed.

John, (URL) - 28-11-’20 09:41
Dhyan

Leuke moeder. Ik moet ook naar de dokter voor een raar gevoel in mijn buik en pijn nadat ik koffie heb gedronken. Dat is al een half jaar lang zo, maar aan de weerstand is nu die eendenbek toegevoegd. Die schrikt me nu af.

Dhyan, - 28-11-’20 10:47
ria

@Dhyan: dan zou ik toch maar eens gaan, die eendenbek valt mee hoor, het ligt er een beetje aan waar ze hem instoppen en naar mannen kwaakt hij alleen maar.

ria, (URL) - 28-11-’20 12:19
Jan K. alias Afanja

Als ze altijd zo vriendelijk lachte, had je vast een leuke moeder.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 28-11-’20 14:39
ria

De leukste Jan ;-)

ria, (URL) - 28-11-’20 16:39
Renesmurf

Je denkt er aan, je hebt het er over, en verder niks. Denk ik.

Renesmurf, (URL) - 28-11-’20 22:21
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.