Pech

Lekker een bonbonnetje bij de thee dacht ik, maar dat pakte anders uit. Zulke dingen gebeuren altijd op van die rare dagen. 

Het was dus niet voor niets dat ik vorige week 's nachts toen ik gevallen was eerst naar mijn neus greep en daarna aan mijn tanden voelde, alles leek nog heel, maar ik denk toch dat het toen al gebeurd is, misschien een scheurtje dat in de loop van de week zwakker geworden is en bij het bijten in de bonbon kwam de genadeslag.

Daar zit je dan op tweede kerst, geen gezicht natuurlijk, ook al was het geen tweede kerst.

Eenmaal van de schrik bekomen zocht ik de secondelijm op en maakte ze goed schoon, druppeltje lijm et voila!

Nu maar fwachten hoe lang zoiets houdt, met je voortanden kauw je niet en bijten moet ik dus ook maar even niet doen.

Sindsdien is mijn heup ook pijnlijk, voor hetzelfde geld was die ook gebroken, maar ik denk zomaar dat ik stevige botten heb. Mijn vader is het wel overkomen op oudere leeftijd bij het uit bed stappen. Mijn moeder was toen al overleden en hij heeft daar toch in zijn eentje liggen modderen tot hij kans had gezien ons te waarschuwen. 

Dat was voor hem het einde van de periode dat hij alleen woonde. Hij kwam in het ziekenhuis terecht en daar ging het van kwaad tot erger. Kreeg een wondje aan zijn voet en eind van het verhaal was dat zijn been (eerst tot aan zijn knie en later helemaal) werd geamputeerd en hij in het verzorgingstehuis terecht kwam. Ik heb het afgelopen week allemaal nog zitten lezen

Het was koud vandaag!

Ria Zaterdag 26 December 2020 at 6:16 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

vijf reacties

Heleen

Wat een trieste verhalen en dat met Kerstmis. Maar even rustig aan met eten en vooral met bijten. Je kunt de bonbons ook maar beter even laten staan! En succes, misschien toch even bij de tandarts langs gaan maandag? Sterkte!

Heleen, - 26-12-’20 20:10
ria

Nee de bonbons gaan juist goed en waarom triest? Het is gewoon zoals het is en het is logisch toch dat ik eraan denk als ik zoiets overkom?
En aan een tandarts heb ik niets hoor, ik heb geen tanden meer… en Kerstmis is niet leuk, tegenwoordig tenminste niet meer. Vroeger was het nog gewoon gezellig, tegenwoordig moet er vanalles.

ria, (URL) - 26-12-’20 20:28
Jan K. alias Afanja

De tandprothetieker zal er komende week wel raad mee weten, want op secondelijm zou ik toch maar niet te lang vertrouwen.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 27-12-’20 13:04
mack

Wel prettig dat je het zo even kon oplossen. Je ziet er niks van.

mack, - 27-12-’20 15:24
ria

En het zit nog steeds, al heb ik het idee dat het toch niet voor eeuwig is, ik heb al gemaild naar de reparateur want ik heb geen idee of die open zijn, al denk ik als ik op hun site kijk haast van wel.

ria, (URL) - 27-12-’20 19:17
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.