still going strong

Vandaag zijn we 54 jaar getrouwd, we gaan in steeds rapper tempo lijkt het wel, want nog maar net geleden waren we bij de 50, toen woonden we alweer hier. Op onze trouwdag woonden we ook in Zonnemaire, maar dan aan de andere kant van het dorp en dat lijkt dan weer wel heel lang geleden en dat is het ook natuurlijk, ruim een halve eeuw.

Negentien was ik nog maar net en het moest allemaal best snel want financieel zou dat veel voordeel opleveren, nou daar heb ik nooit iets van gemerkt, nooit een zak geld gezien, dus ja wat daar van waar was weet ik ook zo net nog niet.

We woonden in bij mijn ouders, tenminste Joop zat nog in dienst bij de MP in Vlissingen en kwam zo vaak als mogelijk was op de brommer naar huis. Hij had een aangeklede Zundapp.

We mochten na ons trouwen wel samen slapen, nou iets eerder misschien ook al, maar niet veel want dat hoorde niet, dat was een onuitgesproken wet, Joop sliep op de logeerkamer. We smokkelden wel eens natuurlijk.

We hadden al vier jaar verkering en waren een jaar voordien al netjes verloofd, dus de zekerheid dat het er ooit van moest komen was er. Het waren toch heel andere tijden dan nu hoor.

'In voor en tegenspoed' sprak de ambtenaar van de burgerlijke stand.... dat was voor het eerst dat dat tot me doordrong, dat het een serieuze zaak was, daar had ik eigenlijk nog nooit zo bij stil gestaan.

De eerste dompers kwamen al snel en maar daar ga ik het niet meer over hebben.

En kijk! Mijn oma miste 54 jaar geleden ook een tandje :-)

Oma van moeders kant en opa van vaders kant, die van Joop waren er al lang niet meer.

We gaan gewoon maar door, wij houden het nog wel even vol zo.

Ria Woensdag 30 December 2020 at 12:00 am | | Standaard
Gebruikte Tags: , ,

elf reacties

Margo

Heeee GEFELICITEERD!! Wat leuk die foto’s! Wat waren jullie nog PIEP! Maak er een mooie dag van!

Margo, - 30-12-’20 00:45
Sjoerd

Proficiat, dan moet ik nog een paar jaartjes om dat te halen… Mooie scherpe foto’s. Ik heb pas 45 jaar op de teller staan, nou ja, volgende maand 46 jaar.

Sjoerd, (URL) - 30-12-’20 08:38
Francien.

Proficiat. Wij zijn net 51 jaar getrouwd. 18 december. Want dan had ik twee extra dagen vrij voor de herfstvakantie. En december dan kreeg je het hele jaar belasting terug. Of zoiets. Mij ging het meer om de twee vrije dagen.

Francien., - 30-12-’20 11:11
Jeanne

Van harte gefeliciteerd! Een mooi jubileum !

Jeanne, (URL) - 30-12-’20 11:58
Bart

Gefeliciteerd !!!!

Bart , (URL) - 30-12-’20 13:06
Irene

Ha daar is oma weer. Uiteindelijk ziet ze het helemaal zitten;-)

Irene, (URL) - 30-12-’20 13:13
ria

Haha ja hoor. Ze lette gewoon goed op, of alles wel goed ging natuurlijk :-D

ria, (URL) - 30-12-’20 13:34
Jan K. alias Afanja

Gefelicteerd. Maak er verder nog een leuke dag van!

Jan K. alias Afanja, (URL) - 30-12-’20 13:47
Dhyan

Ja nog even een tandje bijzetten.

Dhyan, - 30-12-’20 14:43
John

Gefeliciteerd, Ria en Joop. Het gaat ook steeds sneller als we ouder worden. Ik hoop dat jullie een erg fijne warme dag hebben.

John, (URL) - 30-12-’20 15:24
Ellen

Gefeliciteerd.. ik ben ook een babyboomer. Daardoor herken ik die kleding en kapsels uit die tijd. IToen werden foto’s ingekleurd in Frankrijk als men een kleurenreportage wilde en daar moest men dan behoorlijk voor bijbetalen. Toch zijn zwart-wit foto’s ook wel mooi.

Ellen, - 30-12-’20 17:27
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.