Herdenking

In het trapgat hangen een paar van de kleine begintekeningetjes, de bovenste was de eerste die ik bewaarde en dat zal rond 2002 zijn geweest. Ook de tijd dat ik begon met bloggen, we zaten thuis en moesten onze draai weer zien te vinden.

Deze hangt er ook bij, daar had ik nog geen foto van. Deze gaat over de ramp, niet eens sombere kleuren maar wel een traan en een hand van iemand die verdinkt denk ik. Het lijstje is 14x18cm erg klein dus. Getekend op 4-2-2003 vlak na de 50jarige herdenking.

Morgen is het weer zover, geen 'normale' herdenking maar eentje die online  te volgen is.

Er zal wel iets moeten gebeuren anders houden we het niet lang meer droog.

BewuSD

Een groep verontruste inwoners van Schouwen-Duiveland heeft zich verenigd in de Stichting BewuSD. De initiatiefgroep is een petitie gestart om de gemeente Schouwen-Duiveland aan te sporen de ‘klimaatnoodtoestand’ uit te roepen en heeft verschillende plaatsnaamborden (tijdelijk) voorzien van een bordje met de tekst ‘Verdronken Dorp/Stad in 2100?’ ‘We realiseren ons terdege dat zoiets gevoelig ligt’, aldus René Bosma van de initiatiefgroep. ‘Maar we hebben het juist zo bedacht om duidelijk te maken hoe belangrijk het is dat we met elkaar heel goed moeten nadenken hoe we die klimaatverandering en zeespiegelrijzing het beste kunnen aanpakken. Juist hier weten we wat de gevolgen kunnen zijn.’

Ria Zondag 31 Januari 2021 at 4:08 pm | | Standaard

vijf reacties

Irene

Mooi Ria. Juist klein heel sprekend.

Irene, (URL) - 31-01-’21 19:53
Sjoerd

Anders wordt het Luctor et Abortus…, ik worstel en drijf af.

Sjoerd, (URL) - 31-01-’21 21:54
Renesmurf

Ja, hier is de boel ook meerdere keren overstroomd, dat mag nooit weer gebeuren, maar dan moeten ze wel echt eens wat gaan doen, en dat zie ik niet gebeuren.

Renesmurf, (URL) - 31-01-’21 22:55
John

Hier willen ze een dijk leggen buiten de dijk. Een goed plan denk ik.

John, (URL) - 01-02-’21 13:49
Jan K. alias Afanja

Je tekening n.a.v. de watersnoodramp is prachtig, vind ik.
Met alleen dijken bouwen, redden we het niet, onze manier van leven zal radicaal moeten veranderen.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 01-02-’21 14:56
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.