Te vroeg

Eigenlijk weet ik niet of het pas in coronatijd is ontstaan of dat de mogelijkheid er al eerder was, maar omdat het kon zat ik vanmorgen om negen uur al naar een crematieplechtigheid te kijken.

Een bekende, iemand die we al jaren kennen van feesten waar we ooit samen waren vanaf eind jaren zeventig en dan vooral iemand die dan toch een beetje speciaal voor je wordt in de loop der jaren, gewoon om wie ze was, een mooie mens in alle opzichten, maar ook zusje van Truus.

En dan zie je vrienden en familie die verdriet hebben en dan huil je gewoon maar even mee.

Zoiets bepaalt natuurlijk wel de rest van je dag. Ik ben lekker gaan lopen en Joop stapte op de fiets.

Ik kwam met vis en appelflappen thuis, ook omdat er na de plechtigheid koffie met een appelflap zou zijn..

Het was een prachtige dag. Voor het eerst wandelde ik lekker in mijn bodywarmer, met wapperende haren. Om buiten te zitten was het nog veel te fris, daar had ik ook geen zin in, net zomin om met potten en weet ik wat niet te gaan sjouwen, daar is het ook nog veel te vroeg voor.

Ria Zaterdag 20 Februari 2021 at 6:31 pm | | Standaard

zes reacties

Renesmurf

Altijd vervelend als er iemand dood gegaan is, helaas kom je daar niet onderuit, maar het verpest wel de hele dag. Dat is niet anders. Gelukkig kon het online, dat is toch wat makkelijker.

Renesmurf, (URL) - 20-02-’21 19:47
Sjoerd

Ik ben lekker een uurtje de tuin ingegaan, en dat was nodig ook. Begrafenissen sla ik het liefste over.

Sjoerd, (URL) - 20-02-’21 21:00
Irene

Wij hadden een tijd terug ook een online crematie, ik vond het heel goed, zo ben je er toch bij zonder dat je er (in ons geval) een enorm eind voor moet reizen, als het om iemand gaat die niet tot je meest naaste familie of vrienden behoorde en waarvoor je anders misschien niet eens naar die plechtigheid zou zijn gegaan.
En daarna buiten wat gaan doen is de beste oppepper.

Irene, (URL) - 20-02-’21 21:37
ria

@irene. Ja he, ik vind het eigenlijk gewoon heel goed, want hier waren we anders ook niet naar toe gegaan, maar zo vond ik het eigelijk best goed om ook een beetje afscheid te nemen.

ria, (URL) - 20-02-’21 21:51
Jan K. alias Afanja

Wij hebben een paar weken geleden op die manier afscheid genomen van een overleden oud-buurvrouw. Prima dat dit zo kan, condoleren op anderhalve meter vind ik ook niks.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 21-02-’21 00:25
John

Het is heel handig dat dit kan. Ze moeten dat ook blijven doen vind ik.
Buiten was het heerlijk, en vandaag weer zo’n mooie dag.

John, (URL) - 21-02-’21 08:17
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.