Voorjaar in de polder

Eén zwaluw maakt nog geen zomer blijkt maar weer, ik zag ze vorige week al en sindsdien is het alleen maar koud. Misschien brengen de kwikstaartjes beter weer mee want die heb ik nog niet gezien.

Ondanks dat het zo koud was wel lekker buiten geweest, er was weinig wind en ik zei het al vaker, dat scheelt een hoop en ik vind het nu eenmaal leuk om rond te kijken wat ze aan het zaaien zijn. 

Ik ontdekte alweer een grote lap vlas en daar tegenover werd nu knolselderij geplant. Daar gaat straks weer een grote lap plastic overheen. Geen gezicht en het duurt erg lang met die knollen, laat in de zomer of nog later herfst worden ze pas gerooid. Selderij vind ik niet zo leuk.

In dat tentje zitten een paar mannetjes al die plantjes in de grond te duwen.

Dit is Lillo, waar ik de blauwborst zag eergisteren en vanmiddag keek ik weer even, nergens te bekennen natuurlijk, ik weet niet eens meer waar het precies was.

Joop heeft sinds dinsdagochtend een pijnlijke wreef, we dachten van het fietsen, het leek op jicht, maar dat op je wreef? Gisteravond was het dik en rood en vanmiddag ging hij even naar de dokter want ook gevaccineerd zondag, tja je weet het niet (wij zijn ook geen dokter)..... hij kreeg een paar prednison tabletten en daarmee moet het met een dag of drie weg zijn, het kon zeker niet van de vaccinatie zijn en waarschijnlijk toch jicht.

Zo zijn er ook mensen die na de vaccinatie trombose of iets anders krijgen...

Ria Donderdag 15 April 2021 at 6:58 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , , ,

zes reacties

Heleen

Het eerste kwikstaartje was hier al op 6 maart! En nu zijn ze volop aan het nestelen.
Knolselderij is een mooi gewas vind ik en het ruikt zo lekker!
Beterschap voor Joop,. Het zou vervelend zijn als het inderdaad jicht is.

Heleen, - 15-04-’21 21:36
ria

Het is jicht hoor, dat heeft hij al heel lang af en toe maar nog niet bovenop zijn wreef. Beter jicht dan iets anders engs. Het gaat nu na een pilletje al beter. Hij had daar altijd Naproxen voor maar dat mag hij met de nieuwe bloedverdunners niet meer slikken.
De kwikstaartjes verstoppen zich voor mij zeker :-D

ria, (URL) - 15-04-’21 21:55
ria

En knolselderij bloeit niet.

ria, (URL) - 15-04-’21 21:56
Sjoerd

Voor mij mogen ze geluk zaaien. Maar dat kent de boer natuurlijk niet…

Sjoerd, (URL) - 15-04-’21 22:36
Jan K. alias Afanja

Een kwikstaart heb ik dit jaar nog niet gezien, maar een blauwborst heb ik nog nooit in het echt gezien. Die staat hoog op mijn verlanglijst.
Ik heb van mijn fotomaatje ook opdracht gekregen om goed te letten op evt. onbekende verschijnselen na mijn vaccinatie zaterdag a.s.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 16-04-’21 00:20
John

Ik heb deze week voor het eerst selderijsoep op, dat was me toch lekker dus gooi het veld maar vol :P
Ja, bijwerkingen genoeg van die prikjes. Beter dan ziek worden denk ik wel,

John, (URL) - 16-04-’21 08:14
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.