Oranje boven

We hebben gevlagd en een tompoes gegeten, dat was het dan wel zo'n beetje.

De vlag heeft inmiddels alweer plaats gemaakt voor onze eigen vlag, maar kijk ook eens naar dat struikje! Dat is zo'n leuk struikje. Stormen, kou, hagel- en sneeuwbuien, alles trotseert het. Het blijft groen in de winter en dan in het voorjaar dit en hierna komt er nog wit, het is eigenlijk het hele jaar leuk.

Geen idee hoe het heet natuurlijk, maar dat doet er ook niet toe.

Lekker in de zon gelegen en gewandeld en vanavond aten we patat met snacks, het hele dorp at patat met snacks, gebakken door de dames van het Dorpshuis de Maire, een tractatie van de Dorpsraad.

De meerkoetjes spelen 'alles doen wat moeder doet' , ik heb er een tijdje bij staan kijken. Er was er nog maar eentje. Van de zeven eieren van laatst is er niet één meer over, op naar de volgende leg. Zo gaat dat, zielig vind ik het wel altijd.

Ria Dinsdag 27 April 2021 at 7:34 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , ,

zeven reacties

Sjoerd

Ik zag er deze week ook ene met zeven kleintjes. Ik zal een opletten hoeveel er daarvan overblijven, Vlaggen doen we niet aan, zo koningsgezind zijn ze hier volgens mij niet.

Sjoerd, (URL) - 27-04-’21 21:35
John

Wij hebben de vlag niet gehangen. Ik heb niets met het koningshuis en Heidi natuurlijk ook niet zoveel. Niets eigenlijk :)

John, (URL) - 28-04-’21 07:50
Jan K. alias Afanja

Jonge meerkoetjes blijven leuk om naar te kijken.
Jammer dat je de naam van dat mooie struikje niet weet. Wij zoeken nog zoiets.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 28-04-’21 11:22
Ellen

Zijn het geen glansmispels ? Ik heb er 2 op stam. In maart heb ik ze een beetje in model gesnoeid en hebben nu meer rood blad aan uiteinde van de takken. Oud blad blijft groen.

Ellen, - 28-04-’21 14:10
Ellen

Sorry. Zie bij uitzoomen dat het toch een andere struik is. Zie ze ook hier in de buurt. Maar volgens mij wel familie van elkaar.

Ellen, - 28-04-’21 14:14
Margo

Hier, bij ons, werd ook niet gevlagd. Als de koning de vlag voor mij uitsteekt zal ik ‘m (misschien) voor hem uithangen.
Wel oranje tompouce gegeten, en verder een beetje met visite in de tuin gehangen.
Dat plantje lijkt me wel wat, moet die in de zon staan? Dus als je erachter komt hoe hij heet ….

Margo, - 28-04-’21 17:11
ria

@Jan K en Margo Ik heb het even nagevraagd bij het tuincentrum waar ik hem kocht het is een Pieris, hoe simpel kan het zijn ;-)

https://nl.wikipedia.org/wiki/Pieris_(plant)

LInken werken ook niet meer tegenwoordig, maar dat ligt vast aan mij.

ria, (URL) - 28-04-’21 19:38
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.