Blauw maakt blij

Vroeg wakker vanmorgen en de zon scheen, ik was lekker vroeg op pad en besloot nog eens langs de plek te lopen waar ik de blauwborst gezien had, want die vorige foto was toch niet alles. 

Omdat ik niet meer precies wist waar ik hem de vorige keer zag, stond ik op verschillende plekken een tijdje stil, het is een mooie omgeving genoeg te zien zo op de vroege morgen. Elk klein piepertje volgde ik en probeerde er een foto van te maken, zo ook van deze. 

Toen ik hem wat uitvergrootte op mijn toestel, zag ik pas de blauwe vlek weer, die valt echt niet op zo in het riet, of het moeten mijn slechte ogen zijn, maar zo op het toestel leek het net een bloemetje, ik keek eens naar de plek, geen bloem te bekennen en toen wist ik het wel, dat ik hem weer te pakken had

 'Ik ben een vogel en ik doe een bloemetje na'

In elk geval een stuk duidelijker dan de vorige, al kan het nog steeds beter natuurlijk.

Ik werd er wel heel erg blij van, net of ik pas een prachtig cadeautje had gekregen, iets wat ik heel graag wilde hebben...

Het meerkoetje was er ook nog.

 

Wat die eenden bezielt weet ik ook niet, ze jagen anderen weg, zullen misschien jongen hebben of zoiets, misschien weet iemand van jullie het. In You Tube zijn ze groter. (Moe word ik soms van dingen die vroeger gewoon wel gingen en dan plots niet meer, ik heb ook geen zin meer om het uit te zoeken).

Zodoende was mijn ochtendrondje al 2km langer dan anders. vanmiddag fietste ik 14km naar de vleesboerderij en later in de middag wandelde ik nog 6km met Paule. Ik heb mijn kilometers wel gemaakt vandaag.

Ria Woensdag 28 April 2021 at 6:24 pm | | Standaard

drie reacties

Sjoerd

Zo’n blauwborstje heb ik hier nog nooit gezien, lijkt me echt uniek. Mooie foto’s in ieder geval.

Sjoerd, (URL) - 28-04-’21 21:12
Renesmurf

Ja, de natuur is heel mooi, vooral als je er zo van kan genieten. Mij valt dat allemaal niet zo op, ik kijk wel eens naar de meeuwen en duiven in de dakgoten.

Renesmurf, (URL) - 28-04-’21 21:16
Jan K. alias Afanja

Wow … wat mooi die blauwborst. Daar kijk ik al lang naar uit. Tot nu toe tevergeefs, maar ik houd hoop, want ik heb nu weer gezien dat ‘t kan! :-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 29-04-’21 14:52
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.